Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Inbrakengolf De Ronde Venen en omstreken

Datum: 28 juni 2013
Bron: Politie.nl

De Ronde Venen - In Mijdrecht, Abcoude, Loenersloot, Baambrugge en Nigtevecht zijn inbrekers actief die vooral cilinders van sloten afbreken(Bulgaarse methode). In de afgelopen 24-uur vonden vijf inbraken plaats in Mijdrecht, onder meer op de Meerkoet, Karekiet, Proostdijstraat en Boezemmolen. Ook werd ingebroken in een woning aan de Piet van Wijngaerdtlaan in Abcoude.

Inbraken in Loenersloot, Baambrugge en Nigtevecht
Daarnaast vonden in de afgelopen week inbraken plaats in woningen op de Hollandstraat, Slotlaan, Donkervlietse Binnenweg en de Dorpsstraat. In week 25 vonden drie inbraken plaats in woningen in Baambrugge aan de Wethouder van Oostveenstraat en de Pr. Beatrixstraat. Ook bij deze inbraken werden meestal de cilinders afgebroken. De buit bestond veelal uit geld, sieraden en computerapparatuur.

Voorkom afbreken cilinder
Het afbreken van cilinders kan alleen als de cilinder uitsteekt buiten het deurbeslag. Dat is het ijzeren afdekplaatje dat voor het slot zit en als het beslag zelf van slechte kwaliteit is of afschroefbaar van buitenaf. Voorkom inbraak en zorg dat uw woning voldoet aan het 'Politiekeurmerk Veilig Wonen'.

Tips melden
De politie onderzoekt de inbraken en vraagt iedereen die mogelijk iets heeft gezien of gehoord en te maken kan hebben met deze inbraken, dit te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem uw informatie melden, kan via het telefoonnummer 0800-7000.

Verdachte situatie direct melden!
Ziet u een verdachte situatie? Een onbekende gluurt bijvoorbeeld in woningen of u hoort inbraakgeluiden en of glasgerinkel. Aarzel niet, bel direct 1-1-2 en geef door waar u zich bevindt en wat u ziet. Let op bijzondere kenmerken van die persoon en eventueel van een vervoermiddel zoals merk, kleur en/of kenteken.

Bel 1-1-2!
De politie komt na een melding via 1-1-2 direct ter plaatse en hoopt met behulp van uw informatie die persoon of personen te arresteren. Bij het hebben van een signalement wordt ook Burgernet geactiveerd. Het direct bellen naar 1-1-2 is dus uitermate belangrijk! ‘Bel 1-1-2, daar vangt de politie samen met U boeven mee!’

Meer informatie
Op de website www.stopdecriminaliteit.nl kunt u zien waar woninginbraken in uw buurt plaatsvinden en vindt u tips hoe u kunt voorkomen zelf slachtoffer te worden. Meer informatie en doeltreffende preventietips www.politiekeurmerk.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht