Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[FOTO'S] Grote controle op recreatiepark Buitenborgh in Vinkeveen

Datum: 13 juli 2013
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Vinkeveen - De gemeente De Ronde Venen heeft vandaag, samen met de Belastingsdienst, het Openbaar Ministerie, de politie en het RIEC MN een controle- en handhavingsactie uitgevoerd op recreatiepark Buitenborgh in Vinkeveen. Met de actie willen de samenwerkende partijen bijdragen aan een park waar eigenaren en gebruikers veilig en aangenaam kunnen recreëren.

Met deze aanpak is al een aantal concrete resultaten geboekt. Zo zijn in twee recreatiewoningen hennepkwekerijen aangetroffen. Een van de woningen is op last van burgemeester Divendal van De Ronde Venen voor een periode van drie maanden gesloten. Bij de tweede woning is de sluitingsprocedure in gang gezet. Ook heeft de Belastingdienst de afgelopen periode voor ruim een miljoen euro aan belastingschulden geïnd.

Vandaag zijn tientallen recreatiewoningen door de controleurs en handhavers bezocht in het kader van windhappen (mensen met vermogen en bezit zonder inkomen) en invorderbare schulden. Daarnaast zijn tientallen adressen bezocht en bewoners geïnformeerd over het doel van deze controle. De reacties van bewoners waren positief. Daarnaast zijn er vandaag gedurende de actie diverse betalingen gedaan en vier luxe auto’s in beslag genomen en heeft de politie één persoon aangehouden in verband met een openstaande boete.

Met de controle- en handhavingsactie die vandaag heeft plaatsgevonden, willen de samenwerkende partijen de leefbaarheid, veiligheid en transparantie van wat er op het park gebeurt, vergroten. Dat is primair een verantwoordelijkheid van de eigenaren en gebruikers van het park. Daarom hebben gemeente en bestuur van Vereniging van Eigenaren afgesproken om gezamenlijk te kijken wat noodzakelijk is om het gewenste doel te bereiken. De Vereniging van Eigenaren reageerde positief op de vandaag gehouden actie.

Deze aanpak is een voorbeeld waarop verschillende instanties hun krachten bundelen en zodoende ketengericht de wet handhaven en de criminaliteit bestrijden. Hiervoor werken de betrokken partijen samen in het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Midden-Nederland (RIEC-MN).

In recreatiepark Buitenborgh staan 220 recreatiewoningen.Foto's: Peter Bakker

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht