Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Controle leidt naar winkeldief in Mijdrecht

Datum: 18 juli 2013
Bron: Politie

Mijdrecht - Een agent controleerde op woensdagmiddag 17 juli een vermeende winkeldief. De man bleek vervolgens inderdaad een winkeldief te zijn.

Rond 12.20 uur surveilleerde een agent op de Dorpsstraat. Daar sprak een winkelier hem aan. Zij vertelde dat er verderop een man liep, waarvan zij wist dat hij regelmatig winkeldiefstallen pleegde. De agent zag de man bij het parkeerterrein Burgemeester Haitsmaplein lopen en sprak hem aan. De man, 24 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, bleek bij navraag bij de politiemeldkamer inderdaad geen onbekende van de politie te zijn. Omdat de man nu kennelijk niets op zijn kerfstok had, liet de agent de man verder lopen.

Toch winkeldiefstal
Een medewerker van een nabijgelegen winkel had gezien dat de agent de man controleerde. Hij had de man vlak daarvoor in zijn winkel gezien en besloot de bewakingsbeelden te bekijken. Daarop zag hij dat de man net een computerspel van vijftig euro had gestolen. De medewerker zag vervolgens dat de man op straat bij een vrouw met een kinderwagen stond. Hij liep naar hen toe, zag het gestolen computerspel onderop de kinderwagen liggen en pakte het terug. Vervolgens belde hij 1-1-2.

Aanhouding
De agent ging terug en hield de 24-jarige winkeldief alsnog aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht