Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zwarte zaterdag, storing opgelost @asidemedia

Datum: 18 juli 2013
Bron: A-side media

Hoe snel en heftig kan je levenswerk in één klap verstoord worden? Toen ik op zaterdag 6 juli jl. om 21 uur werd gebeld door ons externe datacenter met de mededeling dat er brand was in de dataopslag, wist ik dat er iets helemaal mis was. Toen drie minuten later het telefoontje kwam van Bram, onze databeheerder van dat weekend, dat er steeds meer websites offline gingen en ons gehele netwerk onbereikbaar werd, wist ik het zeker. Een kans van één op een miljoen wordt dan gezegd, maar je ziet: het kan gebeuren.

Om 21:20 uur hadden we de acht mensen van het kernteam van A-side media op kantoor aanwezig voor overleg en moesten we een keuze maken die je in theorie nooit zou hoeven maken. Namelijk de keuze: er op rekenen dat het datacenter het ging oplossen met nieuwe hardware en het terugzetten van back-ups met alle bestanden, òf direct zelf aan de slag gaan om de 1.500 getroffen websites, tools en webwinkels te migreren naar een nieuwe omgeving, op een andere locatie. We hebben gekozen voor de meest bedrijfszekere oplossing: migreren. We wilden geen tijd verliezen met wachten op nieuwe hardware (en dan nog zouden we geen zekerheid hebben dat het ging werken). Helaas is migreren een tijdrovende oplossing, maar wel eentje waarvan we wisten dat het de kwalitatief beste oplossing zou zijn.

Binnen enkele uren waren de eerste sites al weer in de lucht, maar helaas lag het niet voor alle klanten zo simpel. Met letterlijk man en macht zijn we acht lange werkdagen van 20 uur aan de slag geweest met het voltallige personeel, zowel van A-side media als de medewerkers van de andere bedrijven in Dock 15. Vakanties werden gecancelled, vrije dagen en weekenden ingeleverd.

Ik kan niet zeggen hoe trots ik ben op de inzet van al die mensen en hun  onvoorwaardelijke commitment om dit tot een goed einde te brengen.

Maar het meest trots ben ik op onze klanten, die het geduld en begrip opbrachten ons deze klus te laten klaren, en waarvan een aantal zelfs met eten en fruit naar kantoor kwam om ons een hart onder de riem te steken. Temeer omdat ik heel goed begrijp hoe vervelend het voor hen is geweest.

Mijn excuses dat niet iedereen direct door de eigen contactpersoon geïnformeerd kon worden over de status, maar wij hebben er voor gekozen om het hele A-side team in te zetten om iedereen zo snel mogelijk weer online te krijgen.

De storing is verholpen, de hosting hersteld en in acht dagen tijd hebben we de twaalf
jaar ondernemerschap die in twee minuten tijd verloren ging, kunnen herbouwen.

Omdat dit ons en onze klanten nooit meer mag overkomen, zijn we alle
maatregelen aan het treffen om dit in de toekomst te voorkomen.

We willen onze klanten bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en zullen ook in de
toekomst bewijzen dit vertrouwen waard te zijn.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht