Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bootfitting nu ook mogelijk bij wielersport

Datum: 18 juli 2013
Bron: De Groene Venen

DutchBootFitter biedt wielrenners pijnloze voeten

Meer dan de helft van alle wielrenners heeft last van de voeten. De oorzaak is vaak een verkeerde voetstand of minder geschikte schoenen voor een specifiek voettype. Ook voor wielrenners komt er nu eindelijk een einde aan pijnlijke voeten bij het fietsen dankzij de zogeheten bootfitting techniek die door sportpodoloog Marco-Paul Breijer en podoloog (en oud-Vinkevener) Bart Haarselhorst van DutchBootFitter met succes naar Nederland is gehaald. Een goede wielrenschoen kan niet alleen pijnlijke voeten maar ook rug- en knieklachten voorkomen.

Bootfitting is voor de skisport in Amerika een ondersteund vakgebied voor podologen. Een veelbedreven sport als wielrennen kan hier natuurlijk niet in achterblijven. Een bootfitter past de nieuwe of reeds bestaande schoenen aan op de voeten van de renner. Na een gedegen voetmeting en functietest volgt een oplossing. Marco-Paul en Bart zijn 'Certified Master Bootfitter'. Marco-Paul volgde als eerste Europeaan een opleiding aan het Amerikaanse Masterfit University en haalde daarmee de bootfitting techniek naar Nederland. Aanvankelijk richtte het duo zich op skischoenen, maar inmiddels is hun specialisme uitgebreid naar de wielersport. Hier biedt DutchBootFitter nu ook een mooie oplossing voor wielrenners met pijnlijke voeten, in de vorm van custom made wielerschoenen van het hightech performance merk Bont.

Marco-Paul Beijer: "Pijn bij het wielrennen is echt niet nodig. Een juiste voetstand kan veel ellende voorkomen. Dankzij onze schoenen kunnen wielrenners er weer massaal op uit trekken." "Wij bieden nu ook aangepaste fietsschoenen aan. Dit kunnen thermoplastisch-vervormbare semi-custom schoenen zijn, maar ook volledig op maat gemaakte schoenen d.m.v. een gipsafdruk van de voet. Wij werken met het topmerk Bont," aldus zijn collega Bart Haarselhorst.

Onlangs verhuisde DutchBootFitters naar een schitterende locatie aan de IJburglaan 1089 in Amsterdam IJburg. Bezoek is altijd op afspraak via 020-303 3866 of www.bootfitter.nl

http://www.bootfitter.nl/fietsen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht