Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Maatregelen op de N196 Aalsmeer naar aanleiding van ongeval

Datum: 01 augustus 2013
Bron: Gemeente Aalsmeer

Ad Verburg: Ik neem de zorgen van de bewoners uiterst serieus

Naar aanleiding van het ongeval op de N196/Ophelialaan op maandag 22 juli is de gemeente direct in gesprek gegaan met de Provincie Noord Holland over mogelijke maatregelen om de veiligheid te verbeteren. Inmiddels hebben diverse overleggen plaatsgevonden met de provincie, waar de gemeente verschillende maatregelen hebben voorgesteld die mede voortkomen uit reacties van de samenleving. Wethouder Ad Verburg: ‘Wij nemen als gemeente de zorgen van de bewoners uiterst serieus en leven mee met de slachtoffers en hun familie. Alles wat we kunnen doen, pakken we direct op.

Zelf genomen maatregelen
De gemeente heeft deze week zelf maatregelen genomen om een bijdrage te leveren aan het veiliger maken van de verkeersituatie. Alles wat we kunnen doen, pakken we direct op. Een van de maatregelen is het snoeien van de begroeiing. Zo hebben we als gemeente op 30 juli de bomen en struiken rond het kruispunt, die in beheer zijn bij de provincie, nog verder gesnoeid zodat het kruispunt Ophelialaan/ N196 beter zichtbaar is. Ook gaan we borden plaatsen met de duiding gevaarlijke kruising. Verder wordt onderzocht of een flitsplaats geplaatst kan worden.

Provincie moet komen met structurele oplossingen
Over andere structurele oplossingen, zijn we in overleg met de provincie. Dit proces gaat moeizaam. Wij zetten alles op alles om structurele maatregelen te bereiken. Wij denken aan het verlagen van de snelheid op de N196 en/of het aanpassen van verkeerslichttijden. Inmiddels is er bestuurlijk en ambtelijk weer contact geweest en gaat de provincie bekijken welke maatregelen ze kunnen nemen om de veiligheid te verbeteren.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht