Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Agenten vorderen boot voor achtervolging in Vinkeveen

Datum: 05 augustus 2013
Bron: Politie

Vinkeveen - Agenten vorderden op zondagavond 4 augustus een motorboot om de achtervolging op een boot met drie verdachten in te zetten.

Rond 19.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Winkeldijk drie opvarenden van een motorboot een vlag van een Scoutingboot hadden gestolen. Toen één van de Scoutingbegeleiders de vlag terug wilde pakken, werd hij mishandeld. Daarna gingen de drie er met hun boot vandoor. De melder gaf de vaarrichting door en het feit dat op de boot een opvallende parasol stond.

Oostindisch doof
Agenten die over de Provincialeweg N201 onderweg waren naar de Winkeldijk, zagen de boot over de Zuidplas varen. Daarop gingen de agenten naar de Demmeriksebrug om de boot daar op te vangen. Bij de brug riepen zij naar het drietal, maar de drie waren overduidelijk oostindisch doof en voeren verder. Kort daarna kwam er een andere boot aan varen. De agenten vorderden de boot en gingen achter het drietal aan. Halverwege de Kleine Plas haalden de agenten hen in en vorderden de drie terug te varen naar de Demmeriksebrug. Dat deden de drie, mannen van 25 en 26 jaar uit Wilnis en een man van 30 jaar uit Vinkeveen, onder veel protest.

Mogelijk aangifte
Agenten namen telefonisch contact op met de melder. Hij vertelde dat de boot met de drie was langs gevaren en dat zij een vlag hadden gepakt. Toen hij die terugpakte, werd hij door één van de drie geslagen en geschopt. Hij wist echter niet meer welke van de drie. Hij moest er nog over nadenken of hij daadwerkelijk aangifte wilde doen.

Te veel gedronken
De agenten constateerden dat de bestuurder van de boot, de 26-jarige man uit Wilnis, te veel had gedronken. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 645 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Wilnisser is proces-verbaal opgemaakt.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug