Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Stedin zet volgende stap in vervangen elektriciteitsnet De Ronde Venen

Datum: 09 augustus 2013
Bron: Ingezonden stukken

De Ronde Venen – Netbeheerder Stedin heeft begin augustus negentien van de twintig in 2013 geplande kilometers elektriciteitskabel vervangen en in gebruik genomen. Daarmee is inmiddels éénderde van het elektriciteitsnet in de gemeente De Ronde Venen vernieuwd.

Sinds 2010 investeert Stedin intensief in de vervanging van het elektriciteitsnet van gemeente De Ronde Venen. De extreme grondwerking en de zure veengrond maken dat de elektriciteitskabels het in deze gemeente zwaar te verduren hebben. Normaal gesproken hebben kabels een levensduur van zeker vijftig jaar. De kabels in De Ronde Venen zijn pas twintig tot dertig jaar oud, maar zo aangetast door de grondwerking en veengrond dat ze al aan vervanging toe zijn.

Vanaf 2010 ingrijpende werkzaamheden aan elektriciteitsnet
Stedin voert daarom sinds 2010 ingrijpende, maar noodzakelijke werkzaamheden uit aan het zogenoemde middenspanningsnet. Met de nieuwe kabels hoopt Stedin zowel de frequentie als de duur van de stroomuitval in De Ronde Venen te minimaliseren.
Wethouder Kees Schouten: ,,Stroomuitval is erg vervelend en in onze gemeente komt dat helaas vaker voor dan elders. In juni en juli hebben we dat ook ondervonden op het gemeentehuis. We zijn blij dat Stedin haar verantwoordelijkheid neemt, ons goed informeert en intensief werkt aan een betere situatie. Zij hebben mij beloofd dat al het mogelijke wordt gedaan om de frequentie en duur van stroomuitval in de toekomst te minimaliseren. Ik ga er dan ook vanuit dat Stedin, samen met alle betrokken partijen (zoals particuliere grondeigenaren) in de komende jaren een veilige en betrouwbare energievoorziening gaat realiseren voor onze gemeente.”

Meerjaren programma
Naast dat er elektriciteitskabels worden vervangen en de oude kabels worden verwijderd, wordt er de komende tijd ook gewerkt aan de elektriciteitshuisjes. In totaal worden ongeveer dertig huisjes aangepast, zodat eventuele storingen eerder gevonden en eerder opgelost kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn gereed in 2014.

Over Stedin
Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug