Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Start aanleg rotonde Mijdrecht op maandag 9 september

Datum: 15 augustus 2013
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De aanleg van de rotonde op de kruising Rondweg/Industrieweg/Stationsweg in Mijdrecht start op maandag 9 september. In de voorbereiding is in overleg met belanghebbenden gezocht naar mogelijkheden om de overlast van de aanleg zo veel mogelijk te beperken. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een aanlegperiode van negen dagen, waarbij de kruising volledig is afgesloten. Dus ook voor openbaar vervoer en fietsers. Uitvoerder Dura Vermeer werkt ’s nachts door om de rotonde in deze unieke korte periode aan te kunnen leggen. Op woensdagochtend 18 september is de rotonde open voor alle verkeer.

Van maandag 9 tot en met donderdag 12 september worden bovendien onderhoudswerkzaamheden aan twee nabijgelegen bruggen over de Ringvaart uitgevoerd. De slijtlagen op de Steffensbrug (Stationsweg) en de brug in de Rondweg worden vervangen. Door deze werkzaamheden te combineren met de afsluiting van de kruising blijft de overlast beperkt. Er is geen gemotoriseerd verkeer mogelijk op de Steffensbrug; voet- en fietsverkeer kan hier gebruik maken van een noodbrug. Bij de brug in de Rondweg is verkeer mogelijk via één helft van de rijbaan. Tijdens de werkzaamheden zijn de bruggen gestremd voor de scheepvaart. Bovendien liggen pontons onder de brug afgemeerd.

Gedurende de zomermaanden voert de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de provinciale weg N201 tussen Vinkeveen en Amstelhoek. De kruising Rondweg/Industrieweg/Stationsweg maakt in die periode onderdeel uit van de omleidingsroute. Aanleg van de rotonde in die periode is daarom niet mogelijk.

Aansluitend wordt de Nijverheidsweg opgeknapt. De gemeente laat de weg van een nieuwe asfaltlaag en fietssuggestiestroken voorzien. De inrichting is vergelijkbaar met die van andere wegen op het bedrijventerrein die recent zijn opgeknapt.

Op maandag 26 augustus vindt van 19.00 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst over de aanleg plaats in het gemeentehuis. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunnen belangstellenden rechtstreeks vragen stellen aan de uitvoerders. Verkeer wordt ter plaatse in goede banen geleid door omleidings- en informatieborden. Op www.derondevenen.nl  onder leven en werken, projecten, rotonde vindt u actuele informatie. Daarnaast worden kanalen als @gemeentedrv en gemeentepagina’s in het Witte Weekblad gebruikt om verkeersdeelnemers te informeren.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Week van de OntmoetingTerug

Week van de Ontmoeting