Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gemeente De Ronde Venen doet mee met landelijke Burgernetcampagne

Datum: 06 september 2013
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ is vandaag, 6 september, van start gegaan. Ook gemeente De Ronde Venen doet hieraan mee. Burgemeester Maarten Divendal roept alle inwoners van De Ronde Venen op zich nu aan te melden op www.burgernet.nl. “Samen kunnen we De Ronde Venen nóg veiliger maken. Want hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden.”
Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

“Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties succesvol kunnen zijn. Want samen zien we méér,” vertelt burgemeester Maarten Divendal. “Op dit moment hebben we in De Ronde Venen ruim vierduizend Burgernetdeelnemers, ruim 9 procent van de inwoners. Ik wil dat dit aantal flink toeneemt tijdens de campagne, om onze wijken nóg veiliger te maken. We streven ernaar dat na de campagne minimaal 10 procent van onze inwoners deelnemer is van Burgernet.’’

Gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Buurtbewoners kunnen zelf ook veel doen om hun wijk veilig te houden. De gemeente en politie werken graag samen met bewoners. Daarom is er Burgernet. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdachte of vermist persoon kan opsporen.

Elke inwoner van 16 jaar of ouder kan zich via www.burgernet.nl aanmelden voor Burgernet. Deelnemen vanaf het werkadres is ook mogelijk. Op dit moment is ruim 9 procent van de inwoners van De Ronde Venen deelnemer van Burgernet.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht


Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht