Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zaterdag: landelijke jeugdbrandweerwedstrijden in Vinkeveen

Datum: 04 oktober 2013
Bron: Ingezonden stukken

In het kader van het 25-jarig jubileum van de VRU Jeugdbrandweer Vinkeveen en Waverveen organiseert het korps in samenwerking met de Stichting Jeugdbrandweer Nederland op zaterdag 5 oktober a.s. de landelijke finale wedstrijden lage druk. Maar liefst 20 jeugdbrandweer-teams uit het hele land komen naar Vinkeveen om te strijden voor het landskampioenschap. Tijdens deze spannende finale zullen alle teams zich vol overgave op het wedstrijdscenario storten. Voor de bezoekers is het de moeite waard om de verrichtingen van de brandweerlieden in spé te komen bekijken. Iedereen is van harte welkom!

Minister Opstelten
Een extra dimensie voor de jeugdleden die dag is dat ook minister Opstelten één van de toeschouwers zal zijn. ‘De jeugdbrandweer staat momenteel duidelijk in de schijnwerpers', zegt voorzitter Marcel Jonkman van de Stichting Jeugdbrandweer Nederland. ‘Nog steeds wordt de jeugdbrandweer als een belangrijke kweekvijver beschouwd voor de vrijwillige en beroepsbrandweer, maar meer dan ooit is er binnen de jeugdbrandweer ook aandacht voor de algemene vorming van de jeugd en hun plek binnen een brandveilige maatschappij. De jeugd op haar wijze als een soort ambassadeur voor Brandveilig Leven, in gezin, op school of op de voetbalclub.'  

Landskampioen
De jeugdbrandweer kan gezien worden als een belangrijke kweekvijver voor de vrijwillige brandweer. In Nederland zijn er ruim 140 jeugdbrandweer korpsen actief die zijn aangesloten bij de Stichting Jeugdbrandweer Nederland (SJBN). Voor de jongens en meisjes van de jeugdbrandweer in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar worden in verschillende klassen wedstrijden georganiseerd. Dit begint met de kwalificatiewedstrijden waarmee zij zich kunnen plaatsen voor de halve finales. Uiteindelijk plaatsen de tien beste ploegen in elke wedstrijdklasse zich voor de landelijke finale. Dit jaar vindt de finale van twee wedstrijdklassen in Vinkeveen plaats; de junioren en de aspiranten, beiden in de klasse lage druk.

Kom eens kijken!
De beide wedstrijdbanen zijn voor iedereen toegankelijk en zo opgezet dat deze door het publiek goed kunnen worden bekeken. Per wedstrijdbaan strijden 10 korpsen voor het landskampioenschap. Bezoekers kunnen zich melden bij de brandweerkazerne van Vinkeveen aan de Herenweg 107 te Vinkeveen. Van daaruit worden zij naar de wedstrijdlocatie verwezen. Op elke wedstrijdbaan start de eerste ploeg om 08.30 uur en de laatste begint om 16.00 uur. Rond 18.00 uur is de prijsuitreiking in de brandweerkazerne van Vinkeveen en worden de landskampioenen bekend gemaakt!

Veiligheidsregio Utrecht
De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en (gemeentelijke) crisisbeheersing. Met haar partners draagt de VRU op efficiënte en effectieve wijze zorg voor het voorkomen en bestrijden van branden, calamiteiten en crises.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht