Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Extra politieactie tijdens donkere dagen

Datum: 03 oktober 2013
Bron: politie.nl

Uit politiecijfers blijkt dat tussen oktober en april zo’n 50% meer woninginbraken en overvallen worden gepleegd. Deze misdrijven hebben een grote impact op mensen. Daarom start de politie het project ‘Donkere Dagen Offensief’.

Het Donkere Dagen Offensief is erop gericht om woninginbraken, overvallen en ook te voorkomen. Tussen oktober en april onderneemt de politie meer actie daarop. Onder andere surveilleert de politie dan vaker in de buurt, organiseert acties om deze misdrijven te voorkomen en houdt gesprekken met geregistreerde veelplegers. Ook gaat het erom u als inwoner alert te maken op verdachte situaties.

Dat het belangrijk is dat inwoners de politie meehelpen, blijkt uit acties die in het Brabantse Roosendaal worden gehouden. Daar zijn, in samenwerking met de gemeente, twintig buurtpreventieteams gevormd, bestaande uit in totaal zo’n driehonderd inwoners. Deze teams surveilleren in de wijk en op advies van de politie vooral op plekken waar veel wordt ingebroken. Een wijkagent in Roosendaal is een van de initiatiefnemers. Hij vertelt: ‘Sinds we daar surveilleren, neemt het aantal inbraken sterk af. De komende tijd gaan we mensen, die regelmatig door de wijken lopen, mobiliseren en alert maken, zoals postbodes en hondenbezitters. En het mooie is…doordat zoveel bewoners betrokken zijn, gaan ze minder op elkaar letten en meer op elkaar passen.’

Ook u kunt helpen uw buurt veilig te maken en te houden. Omdat u uw omgeving en de bewoners kent, herkent u verdachte situaties sneller. Ziet u iets verdachts, bel dan altijd 112. Noteer kenteken en signalement en geef deze door aan de politie.
Ook elders in het land worden regionale acties gehouden, vaak in samenwerking met gemeente, woningbouwverenigingen en andere partners.

Vraag uw wijkagent welke initiatieven er in uw buurt zijn. U vindt uw wijkagent op http://www.politie.nl/mijn-buurt?geoquery&distance=5.0.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Week van de Ontmoeting


Terug

Week van de Ontmoeting