Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vandalen veroorzaken voor ruim €6.000,- aan schade in Aalsmeer

Datum: 08 oktober 2013
Bron: Gemeente Aalsmeer

In het derde kwartaal van 2013 zijn de kosten voor schade ten gevolg van vandalisme in Aalsmeer opgelopen tot ruim € 6000,- . Het gaat hier dan om schade die opzettelijk is toegebracht aan gemeentelijke eigendommen, zowel in de openbare ruimte als aan gemeentelijke gebouwen.

In juli zijn ruiten van The Future vernield. Ook is er ruitschade toegebracht bij de graaf Willemlaan nummer 3 en er is straatmeubilair vernield. In augustus hebben vandalen schade toegebracht aan het hoogteportaal bij de Hornweg. Meerdere schakelkasten zijn beplakt en beklad.
In september zijn er kosten gemaakt om graffiti te verwijderen en schakelkasten schoon te maken.

Tot nu toe is de gemeente Aalsmeer € 12.500 kwijt aan het herstellen van opzettelijk toegebracht schade aan gemeentelijke eigendommen.

Bewustwording
De kosten van vernielingen van gemeentelijke eigendommen, zoals gebouwen, openbare verlichting of straatmeubilair, komen voor rekening van de gemeente. En dus voor rekening van de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. Om inwoners bewust te maken van de kosten van reparatie en schoonmaak brengt de gemeente Aalsmeer elke maand de kosten in beeld. Bovendien worden elke drie maanden de kwartaalcijfers bekend gemaakt via de vandalismemeter, waarmee iedereen in één oogopslag kan zien hoeveel de gemeente heeft moeten uitgeven aan reparatie en schoonmaak.

Meld vernielingen
De gemeente hoopt dat Aalsmeerders zelf vaker optreden tegen vandalisme. Bijvoorbeeld door er met hun kinderen over te praten of melding te doen van vernielingen. Een melding vergroot namelijk de pakkans van de daders. Ziet u een vernieling gebeuren, bel dan 112.

Ziet u de gevolgen van vandalisme, bel dan (0900) 88 44 of geef uw melding door aan de Servicelijn van de gemeente, tel: (0297) 387 575.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht