Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Nu is het alleen nog wachten op flitspalen, aldus Stop Ongelukken N201 Aalsmeer

Datum: 25 oktober 2013
Bron: RTV NH

Het wachten is alleen nog op flitspalen', zegt Bas Metzemaekers van de actiegroep 'Stop Ongelukken N201' in Aalsmeer. Met het verdwijnen van de 'groene golf' en het verlagen van de snelheid is hij redelijk tevreden.
Met flitspalen zou definitief korte metten gemaakt worden met de door-rood-rijdende en voorbijrazende auto's en vrachtwagens op de provinciale weg dwars door het dorp.

Na een tiental ernstige ongevallen was de maat vol voor een aantal Aalsmeerders en werd de actiegroep opgericht. Doel was het verbeteren van de veiligheid op de kruising van de Ophelialaan met de oude N201 (Burgemeester Kasteleinweg/N196). Na maanden protesteren kregen ze het voor elkaar dat er een einde komt aan de 'groene golf' en dat de maximum snelheid wordt verlaagd van 70 naar 50.

Naast deze maatregelen hebben de gemeente Aalsmeer en de provincie Noord-Holland om flitspalen gevraagd bij het Openbaar Ministerie, zegt Metzemaekers. "Maar die hebben tot nu toe niet eens gereageerd op dat verzoek".

Volgende maand wordt de 'groene golf' beëindigd. En als de nieuwe N201 helemaal klaar is, wordt de snelheid op het oude traject verlaagd. De verwachting is dat dat eind dit jaar zover is. 
 
Klik hier voor een geluidsfragment op de website van RTV NH.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht