Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO UPDATE] Derde inbraak brandweerkazerne Wilnis, brandweerkleding gestolen

Datum: 07 november 2013
Bron: petershotnews.nl

Wilnis - In de nacht van 6 op 7 november 2013 is er ingebroken in de brandweerkazerne van Wilnis. Bij eerdere berichtgeving ging het om een poging tot inbraak, maar bij een inventarisatie op donderdag blijkt het toch dat er brandweerkleding is gestolen. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) betreurt dit ten zeerste, want een inbraak kan ten koste gaan van de hulpverlening aan mens en dier. De politie heeft de aangifte opgenomen.

Derde poging tot inbraak
Een maand geleden en in 2012 is er een geslaagde poging tot inbraak geweest bij brandweerpost Wilnis. Aangescherpte veiligheidsmaatregelen hebben een nieuwe geslaagde poging tot inbraak kunnen voorkomen. Over de aard van de maatregelen doet de VRU uit veiligheidsoverwegingen geen uitspraken. Het heeft de volle aandacht van de politie, gemeente en VRU brandweer.

Meer informatie en getuigen
Zolang het politieonderzoek loopt, kunnen we geen verdere informatie geven.Wie iets heeft gezien, wordt opgeroepen om zich bij de politie te melden via 0900 8844.

Reactie gemeente De Ronde Venen
Woensdagavond 6 november is ingebroken in de brandweerkazerne in Wilnis. Het is de derde keer in een jaar tijd dat de kazerne is getroffen door een inbraak. Naar aanleiding van eerdere inbraken is reeds een aantal maatregelen getroffen om de kazerne verder te beveiligen. De gemeente (eigenaar van het gebouw) en brandweer kijken of aanvullende maatregelen zinvol zijn. Hierbij wordt gedacht aan bouwkundige aanpassingen.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Interview met Peter Keijzer, woordvoerder politie midden Nederland.


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht