Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Nieuw politiebureau in Mijdrecht

Datum: 08 november 2013
Bron: RTV Ronde Venen

De Ronde Venen - De politie kan op zoek naar een ander pand in Mijdrecht, om daar een nieuw politiebureau te vestigen, dat meldt RTV Ronde Venen naar aanleiding van de begrotingsraad op donderdag 7 november.

Burgemeester Maarten Divendal zei tijdens de begrotingsraad dat er volgens hem hevig gelobbyd was om dit voor elkaar te krijgen, maar het is dan nu uiteindelijk gelukt.

Het huidige politiebureau aan de Anselmusstraat in Mijdrecht is dringend aan vernieuwing toe, zo schrijft de Politiechef Midden-Nederland, Miriam Barendse aan burgemeester Divendal. Zowel qua grootte als qua onderhoud en arbeidsomstandigheden, voldoet het huidige bureau al langere tijd niet meer.

In het kader van de bezuinigingen bij de Nationale Politie, is overwogen het bureau in Mijdrecht te sluiten, en alle werkzaamheden te gaan verrichten vanuit het bureau in Maarssen. De eenheidheidsleiding voorzag echter knelpunten in de uitvoering van operationele politiewerk, waaronder met name de lange aanrijtijden die zouden optreden.

Daarom is besloten een nieuwe locatie voor het politiebureau in Mijdrecht te gaan zoeken, en zodra dit in gebruik is genomen, het pand aan de Anselmusstraat in Mijdrecht af te stoten.

Het nieuwe politiebureau zal tijdelijk voor vijf jaar worden gehuurd, met een optie tot verlenging met telkens één jaar, dit in afwachting van de ontwikkeling en vaststelling van het nieuwe beleidsplan voor de Nationale Politie.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht