Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Abcoude zoekt vrijwilligers

Datum: 05 december 2013
Bron: vru.nl

VRU brandweer Abcoude zoekt vrijwilligers. Je kan er niet omheen: spandoeken, posters en flyers in het dorp, een brief van de gemeente op de deurmat. Alles om de inwoners van Abcoude duidelijk te maken dat de brandweerpost nieuwe mensen tussen 18 en 40 jaar nodig heeft. Mensen die willen helpen om Abcoude uit de brand te helpen.

Ik hou van de brandweer. Jij ook?
VRU brandweer Abcoude werkt uitsluitend met vrijwilligers. De post bestaat uit 18 leden. Er is nog plaats voor een paar vrijwilligers. Postcommandant Jeroen Prenger: “Vooral tijdens kantooruren kunnen we vrijwilligers gebruiken. Veel van onze vrijwilligers wonen in de gemeente, maar werken overdag elders. Op dit moment is er geen sprake van onderbezetting omdat we de hulp van buurposten inroepen. Maar hoe sneller we uitrukken, hoe sneller we bij de calamiteit zijn.”

De ideale brandweerman of -vrouw
Werken bij de brandweer betekent dat je wanneer je pieper gaat, op verschillende momenten van de dag èn nacht, beschikbaar bent. Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover. Hiervoor neem je mee: een goede conditie en doorzettingsvermogen. Je bent bereid opleidingen te volgen en de oefenavonden bij te wonen. Je werkt graag in teamverband, weet van aanpakken en woont en/ of werkt in Abcoude. Ben je bereid je in te zetten voor de brandweer naast je dagelijkse activiteiten? Dan is de brandweer iets voor jou!

Bezoek een informatieavond
De post organiseert na de kerstvakantie, op 22 en 29 januari a.s. informatieavonden waar geïnteresseerden worden geïnformeerd over werken bij de brandweer. Ze krijgen een rondleiding door de kazerne en kunnen een oefenavond meemaken. Neem vooraf contact op met postcommandant Jeroen Prenger, T (088) 878 23 00 of (06) 22 82 73 40, E [email protected] of kijk op www.brandweerabcoude.nl

Goed opgeleid
Gevaarlijk werk is brandweervrijwilliger zijn niet volgens Jeroen. “Elke nieuwe vrijwilliger volgt een avondopleiding van twee jaar. In de opleiding worden je de kennis en vaardigheden bijgebracht om je taken in risicovolle omstandigheden goed en veilig uit te voeren. De opleidingseisen voor vrijwilligers zijn gelijk aan die voor beroepsbrandweerlieden. Vrijwilliger zijn, is niet vrijblijvend. Je collega’s en Abcoude rekenen op je.”

Meer dan alleen blussen
Werken bij de brandweer is meer dan paraat staan en hulp verlenen. De intensieve samenwerking met brandweercollega’s levert een groep vrienden op, die voor je door het vuur willen gaan. Het geeft voldoening dat je met jouw optreden menselijk leed kan helpen beperken en soms letterlijk een leven kan redden. Je draagt bij aan een veiliger samenleving. Dit levert je maatschappelijke waardering op. De inwoners van Abcoude rekenen op goed getrainde en gemotiveerde brandweerlieden, ze rekenen op jou!

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht