Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Werkstraf en rijontzegging voor Nieuwvener voor dodelijk ongeluk

Datum: 31 december 2013
Bron: Rechtbank

De rechtbank Midden-Nederland heeft dinsdag geoordeeld dat een 53-jarige man uit Nieuwveen strafbaar is voor het veroorzaken van een gevaar op de weg dat een dodelijk ongeval tot gevolg heeft gehad en veroordeelt de man tot een werkstraf van 150 uur en een ontzegging van de bevoegdheid om motorrijtuigen te besturen van 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Op 11 oktober 2012 heeft de verdachte, als bestuurder van een vrachtwagen met een mobiele kraan, in het kader van werkzaamheden, zijn vrachtwagen aan de Oudenoord deels op de rijbaan en deels op het fietspad geplaatst. Ook heeft hij een stempelpoot geplaatst met een dwarsligger die op ongeveer een meter hoogte dwars over het fietspad liep. Het slachtoffer is rijdend op een snorfiets met haar hoofd recht tegen de dwarsligger aangereden en aan de gevolgen van haar verwondingen overleden.

De rechtbank heeft overwogen dat de bestuurder wel maatregelen heeft genomen (zoals alarmlichten en gele markeringen) en dat andere weggebruikers om de vrachtwagen heen zijn gereden, maar dat hij niet alle vereiste maatregelen heeft genomen. Daarom oordeelt de rechtbank dat hij de veiligheid van het verkeer in gevaar heeft gebracht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht