Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politiehond speurt scooterdief uit Aalsmeer op in Abcoude

Datum: 20 januari 2014
Bron: petershotnews.nl

Abcoude - Een 24-jarige man uit Aalsmeer is maandag 20 januari gearresteerd op verdenking van diefstal van een scooter. Een alerte getuige belde direct 1-1-2 en meldde een verdachte situatie. Een politiehond volgde het vluchtspoor en spoorde de dief op.

Verdachte situatie direct gemeld
Rond 04.00 uur meldde een alerte getuige dat een man op Ereprijs in Abcoude met een scooter aan zijn hand liep te ‘zeulen’ en vermoedde dat de scooter was gestolen. Diverse agenten gingen direct op onderzoek uit en sloten de wijk af. Enkele agenten doorzochten ondertussen de wijk en troffen tegen een muur van een woning een scooter aan. Het bleek de gestolen scooter en die stond nog op stuurslot. De Aalsmeerder werd daar niet meer aangetroffen.

Dankzij reukvermogen politiehond dief opgespoord
Bij het zoeken naar de dief, kregen de agenten hulp van het reukvermogen van een politiehond. Die pakte, samen met zijn geleider, het spoor op van de voortvluchtige dief. Het bleek dat de dief de wijk was uitgevlucht en over was gestoken naar de wijk Zilverschoon/Haagwinde. Daar pakte de politiehond het spoor verder op richting de bosjes van de Hollandse kade. De politiehond speurde de dief op die zich had verstopt in bosjes en onder een hoop bladeren. De politiehond greep de dief vast in zijn arm waarop hij werd geboeid en overgebracht werd naar het arrestantencomplex in Houten.

Bijtwond behandeld door arts
Daar onderzocht een arts de bijtwond, behandelde de wond en besloot dat de verdachte in zijn cel kon blijven, omdat verdere behandeling niet nodig was. De scooter was gestolen vanaf een perceel gelegen aan de Winkeldijk. De eigenaar van de scooter deed aangifte. Het onderzoek wordt voortgezet en proces-verbaal opgemaakt.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht


Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht