Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

A-side media: video marketing via YouTube

Datum: 31 januari 2014
Bron: A-side media

Naast het vindbaar zijn van de website in Google, zijn er meer manieren om bezoekers naar de website te krijgen. Een belangrijk kanaal om in te zetten is YouTube. Voor Van Kouwen Automotive heeft A-side media een video marketing campagne opgezet.

Wat is het doel van video marketing?
Door middel van video marketing kun je de beleving en naamsbekendheid van het merk, product of dienst vergroten. Het doel is om kijkers in korte tijd kennis te laten maken met het merk en te triggeren om contact op te nemen. Om deze lead te genereren reiken we diverse handvatten aan zodat de bezoeker meer informatie vindt en vervolgens laagdrempelig contact kan opnemen. Dit wordt wordt onder meer bereikt door links aan te brengen onderaan in de videobeschrijving en in de video zelf.

Waarom videomarketing op YouTube?
In Nederland zijn er een aantal belangrijke videoplatforms. Voor de zakelijke markt zijn Vimeo en YouTube het meest interessant. Vimeo kent echter een veel kleiner bezoekersaantal in Nederland. Zo bezochten in januari 2013 745.000 Nederlanders het videoplatform van Vimeo. In dezelfde periode bezochten 8.408.000 Nederlanders YouTube.

YouTube is tegenwoordig, op Google na, de belangrijkste zoekmachine voor informatie. Ook Google zag dat in en heeft YouTube in 2006 overgenomen voor $ 1.65 miljard. Na deze overname toont Google ook relevante YouTube-video’s bij de zoekresultaten en biedt het de mogelijkheid om met het Google Adwords programma te adverteren binnen YouTube.

Adverteren op YouTube
Naast de organische vindbaarheid van de video’s, kun je ook adverteren op YouTube. Met Van Kouwen hebben we ingezet op een aantal waarden. Hiermee kunnen we heel gericht adverteren. Sinds enkele maanden heeft YouTube de optie om een advertentie na vijf seconden weg te klikken. Iets dat zeker aanbevolen wordt om een negatieve merkassociatie te voorkomen.

Hoe genereer je views?
Met de enorme bezoekersaantallen (in september 2013 ruim 10 miljoen unieke Nederlandse bezoekers) van YouTube kun je een breed publiek bereiken. Echter biedt het ook de kans om heel gericht een specifieke doelgroep te benaderen. Hiervoor hanteert YouTube twee manieren om te meten wie bezoekers zijn en welke interesses zij hebben:

  1. 1. Omdat YouTube goed kijkt naar de informatie van een video (zoals omschrijving, labels en titel) weet het videoplatform aan de video’s de juiste commercials te koppelen. Ook weet het systeem aan de hand van bekeken video’s en afspeellijsten suggesties te doen.
  2. 2. Omdat je bij YouTube als gebruiker in moet loggen met je Gmail/Google+ account, is bekend hoe oud je bent, wat je interesses zijn, waar je woont, etc. Op deze manier kan YouTube je de juiste commercials tonen die je mogelijk interessant vindt.

Binnen korte tijd kun je veel views genereren. Enerzijds via mensen die zoeken binnen YouTube op trefwoorden die aan jouw video gekoppeld zijn, anderzijds via mensen die zoeken binnen Google en waar je video getoond wordt. Ook bouw je views op via de vertoonde commercials. Uiteraard is het mogelijk om de video’s te delen (embedden) op je social media kanalen en je eigen website, waardoor je ook views opbouwt. En wat dat betreft werkt YouTube net als Google: hoe relevanter je bent, hoe beter je gevonden wordt.

Wat vertel ik in de video?
De video moet kort en bondig zijn. Samen met videoproductiebedrijf Roadworks hebben we een vast script opgesteld voor de video's van Van Kouwen. Vertel in een minuut tot hooguit twee minuten wat de kernboodschap is, wat er bijzonder is aan het product of dienst en sluit af met een goede call-to-action. Ondersteund met de juiste achtergrondmuziek, goede animaties op basis van de huisstijl en de juiste beelden ontstaat een pakkende video die kijkers triggert om contact op te nemen.

Kijk eens op het YouTube-kanaal van Van Kouwen Automotive om te zien hoe we bovenstaande in de praktijk hebben gebracht.

Wilt u meer weten over video marketing op YouTube?
Neem dan contact op met ons via [email protected] of 0297-385252

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34


Terug