Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

10.000 hennepplanten in Aalsmeer; politie zoekt getuigen

Datum: 25 februari 2014
Bron: Politie

Aalsmeer - De hennepplantage die maandag 17 februari werd aangetroffen in Aalsmeer bleek rond de 10.000 planten te bevatten. De politie is op zoek naar mensen die bijzonderheden hebben opgemerkt rondom de locatie van de plantage.

De kwekerij bevond zich onder een terrein aan de Linnaeuslaan, waar vroeger een kassencomplex stond. De afgelopen periode werd het terrein gebruikt voor parkeerplekken voor Schiphol-reizigers.

Donker folie
Achter hekken met donker folie vonden agenten een ingang naar een kelder. Onder de grond stonden meerdere ruimtes met elkaar in verbinding. In totaal werden daar rond de 10.000 planten aangetroffen. Een 50-jarige man uit Aalsmeer en een 57-jarige man uit de gemeente Haarlemmermeer zitten vast in verband met de plantage.

De recherche van de politie Amsterdam is een onderzoek gestart op het terrein. Ook hebben agenten een buurtonderzoek verricht.

Getuigen gezocht
In verband met het onderzoek wil de politie graag in contact komen met mensen die bijzondere activiteiten hebben opgemerkt rondom het terrein waaronder de hennepplantage zich bevond.

In de kelders stond eerder meer dan een meter water. Dit water is vermoedelijk weggepompt naar een sloot aan de Mendelstraat. Het kan zijn dat iemand hier iets van heeft gezien. Ook is het mogelijk dat iemand iets van de bouw van de plantage heeft gezien of opvallende voertuigen of personen op het terrein heeft opgemerkt. Het terrein is weleens gebruikt als hangplek voor jongeren. Ook zij kunnen informatie hebben die van belang is voor het onderzoek.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Relevante berichten:
Hennepplantage aangetroffen in Aalsmeer 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht