Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO] JostibandOrkest komt naar Mijdrecht, nog enkele kaarten

Datum: 02 april 2014
Bron: De Groene Venen

Nog slechts enkele kaarten te koop voor de avondvoorstelling!

Mijdrecht - Er wordt hard gewerkt voor de concerten die het Jostibandorkest op 12 april komt uitvoeren in Mijdrecht. De tijd dat het repertoire bestond uit ‘Twee emmertjes water halen’ is definitief voorbij. Orkestleider Lyan Verburg, al meer dan dertig jaar aan het orkest verbonden, heeft een zorgvuldige afweging gemaakt. Samen met haar musici heeft ze een programma samengesteld dat je best eigentijds en gedurfd mag noemen. Zonder de musici extra te belasten is het orkest gegroeid in haar mogelijkheden. Voor het avondconcert in De Meijert zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor 15 euro kunt u er bij zijn. U steunt ook nog een meer dan goed doel.

Wekelijks repeteren de Josti’s in hun concertzaal in Zwammerdam. Van heinde en dichtbij komen de artiesten naar de oefenruimte waar nauwgezet wordt gewerkt aan het repertoire. Het is een feest het gehele orkest bezig te zien. Onder de bezielende leiding van Lyan wordt er naar hartenlust gespeeld. Het mogen er dan 160 zijn, Lyan kent ze allen bij naam. Maar ook de eigenaardigheden van ieder orkestlid kent ze door en door. Zo wordt voorkomen dat er orkestleden zijn die te zwaar worden belast. Dat is maar goed ook want het is en blijft een ontspannende bezigheid voor de orkestleden. Er zijn er die accordeon spelen en lachen om de muziek die voor hen ligt. De nummers kennen ze wel uit het hoofd. De partituur hebben ze echt niet nodig. Ze letten alleen op de dirigent die samen met hulpkrachten het hele spul in de maat houdt. Moet er op een bepaald moment op de bekkens worden geslagen gebeurt dat ook. En hoe. Een brede grijns die tot erkenning moet leiden is dan het vervolg. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ook mijn Downer Joost in het orkest meespeelt. In het midden, met een grijns van oor tot oor. Tijdens de eerste repetitie had hij een Ajaxpet op z’n koppie. Nu weet hij dat je dat in Zwammerdam niet moet doen.

De Josti’s hebben op 12 april een speciale gast uitgenodigd: Danny Smoorenburg. Tijdens de kerstdagen zong hij in het TV-programma ‘Knoop in je zakdoek Gala’ met K3. Een innige wens van de verstandelijk beperkte jongen die buitengewoon mooi, uit z’n hoofd, kan zingen. Het is een bijzondere ervaring te zien dat hij in een Kabouter Plopbed slaapt, alles verder in het teken van K3 staat en met een onbevangen blik de sterren van de hemel zingt. De eerste kennismaking met de Josti’s was meteen raak. Zonder ook maar even in de problemen te komen zong hij moeiteloos “Droomland” en “Brabant”met het orkest mee. Zijn moeder zorgt er voor dat hij op de plek van bestemming komt. Ze begeleidt hem en dat is maar goed ook. Danny weet niet wat een agenda is, laat staan dat hij de plek waar hij wordt verwacht weet te vinden.

Bezoekers van het concert betalen 15 euro entree. Achter die entreeprijs zit een heel verhaal: het bedrag wordt in z’n geheel besteed aan een dagje uit voor (chronisch) zieke kinderen. Maar ook kinderen die maatschappelijk wat achter liggen zijn die dag welkom. Het plan is samen naar Hilversum af te reizen en daar op de luchthaven te worden uitgenodigd in een sportvliegtuigje plaats te nemen. Peter Bakker, u kent hem wel van Petershotnews.nl en mede eigenaar van De Groene Venen, is fervent sportvlieger. Samen met een aantal sportvliegers gaan ze een vlucht maken met de kinderen en hun begeleiders rondom De Ronde Venen. Het wordt een onvergetelijke dag voor de kinderen die, maar dan moet u met zo veel mogelijk mensen komen, ook nog zullen worden verrast op een lekkere pannenkoek die uiteraard in De Hoef zal worden genuttigd.

Het is best bijzonder dat de Josti's naar Mijdrecht komen. Ze speelden al eens in Rotterdam. Ze zorgden er onlangs voor dat het Vrijthof in Maastricht op z'n kop stond. U zet dus nu dan ook gewoon in uw agenda van 12 april “bezet” om 20 uur. Dan bent u in De Meijert voor een heerlijk avondje uit. U gaat dan genieten van een concert in een ongedwongen sfeer waar iedereen kan en mag zijn wie hij of zij is. Als u goed luistert hoort u er de klok van Arnemuiden als slaan. Dat nummer staat nog steeds in het repertoire. Terecht. Danny zal ‘Brabant’ en ‘Droomland’ zingen. En hoe.

Reserveer zo snel mogelijk kaarten. Dat kan via het e-mailadres: [email protected]

U krijgt dan vanzelf instructies hoe u zich kunt verzekeren van plaatsen. Ook bij Vida Makelaars in de Mijdrechtse Dorpsstraat en bij De Meijert zijn kaarten verkrijgbaar. Vooral doen. U doet het orkest er een plezier mee, die vinden het maar wat leuk om naar Mijdrecht te komen. Een flink aantal Rondeveense kinderen wordt een onvergetelijke dag aangeboden en last but not least: U gaat zelf ook een geweldige avond beleven! Verzin maar eens een reden om daar niet bij te willen zijn.

Door Paul Bosman - De Groene Venen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht