Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hoe voorkom je een woninginbraak? Inbraakpreventieavonden voor inwoners

Datum: 02 april 2014
Bron:

De gemeente De Ronde Venen en de politie organiseren in april en mei vier bijeenkomsten die geheel in het teken staan van het voorkomen van een woninginbraak. Tijdens de bijeenkomsten worden praktische tips en adviezen gegeven om inbrekers buiten de deur te houden en laat de politie zien welke situaties voor inbrekers aantrekkelijk zijn om hun slag te slaan. De eerste inbraakpreventieavond is op dinsdag 8 april in het gemeentehuis in Mijdrecht.

Woninginbraak is een ernstig misdrijf met een grote impact op slachtoffers en hun omgeving. Gemeente en politie doen er alles aan om deze vorm van criminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen. In de gemeente De Ronde Venen is in 2013 gemiddeld tussen de 15 en 20 keer per maand in een woning ingebroken. Ook vorig jaar hebben gemeente en politie informatieavonden georganiseerd om inwoners te adviseren over hoe een inbraak te voorkomen. Die avonden zijn toen door honderden mensen bezocht. Het aantal inbraken is vervolgens in de tweede helft van 2013 gedaald.

Tijdens de bijeenkomsten schetst de politie aan de hand van voorbeelden welke woningen inbraakgevoelig zijn en waarom, hoe een inbreker te werk gaat, hoe u verdacht gedrag of een verdachte omstandigheid signaleert en zijn er tips en adviezen om het voor inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Ook wordt de stand van zaken geschetst over het aantal inbraken in uw woonkern.

De inbraakpreventieavonden vinden plaats op de volgende data en plaatsen:
Dinsdag 8 april om 19:30 uur gemeentehuis Mijdrecht
Dinsdag 15 april om 19:30 uur Willisstee te Wilnis
Dinsdag 6 mei om 19:30 uur De Boei in Vinkeveen
Dinsdag 13 mei om 19:30 uur Molenweg 19 (Stichting viscentra gehandicapten) Abcoude

In verband met de organisatie wordt u verzocht zich voor deze bijeenkomsten aan te melden via [email protected], maar het blijft ook mogelijk bij een van de avonden bij u in de buurt binnen te lopen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Via 0297 TVTerug