Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vrienden nodig voor toekomst Straattheaterfestival De Ronde Venen

Datum: 28 maart 2014
Bron:

Straattheaterfestival De Ronde Venen, volgens velen de gezelligste dag van het jaar in de dorpskern van Mijdrecht, wordt zaterdag 14 juni voor de tweeëntwintigste maal gehouden. Om ook in de toekomst spraakmakende en verrassende optredens naar het festival te kunnen halen, hoopt voorzitter Aldert Kamp dat veel liefhebbers ‘Vriend van het Straattheaterfestival De Ronde Venen’ willen worden.

Natuurlijk is er ook dit jaar, naast vele bijzondere professionele straattheatermakers, weer plaats voor lokale organisaties en artiesten in het Mijdrechtse dorpscentrum. Aldert Kamp: “Iedere Rondevener die een optreden wil verzorgen, is van harte welkom om zich aan te melden. Want alleen zo krijgen we een bonte mix van lokale culturele verenigingen en talenten en professionele artiesten met straattheater, dwaze straatmuziek, circustheater en acrobatiek, wat iedereen zo leuk vindt.”
De organisatoren van het festival hebben gelukkig altijd kunnen rekenen op hun trouwe sponsors, maar de crisis laat wel zijn sporen na. Aldert Kamp: “Subsidies en sponsorgelden vormen de basis van ons festival, maar daarmee alleen redden we het niet meer. Naast dat we erg op de uitgaven letten, de artiesten zo scherp mogelijk inkopen en vrijwel alles zelf doen en regelen, willen we op zoek naar extra financiële bronnen om ook in de toekomst een mooi straattheaterfestival in De Ronde Venen te kunnen organiseren. Niet groter, niet kleiner, maar zoals het nu is. Daarom wil ik iedere liefhebber, iedereen die ons festival een goed hart toedraagt, vragen om ook ‘Vriend van het Straattheaterfestival De Ronde Venen’ te worden.”

‘Vriend van Straattheaterfestival De Ronde Venen’ word je door €10 (meer mag ook…) te doneren aan de organiserende stichting. Dat kan via een automatische incasso of via een eenmalige storting. Meer informatie daarover, plus een speciaal Vrienden-aanmeldformulier, is te vinden op www.straattheaterdrv.nl.

Op diezelfde site kunnen lokale artiesten en organisaties het inmiddels voor hen welbekende formulier om zich aan te melden downloaden. Ook dit jaar is er weer veel mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan zang door koren of duo’s, wagenspel door toneelgroepen, levende standbeelden, dans, akoestische muziek, acrobatiekdemonstraties en onemanshows.
Maar misschien heb je nog een heel ander idee? Laat het de organisatie dan snel weten. Er zijn eigenlijk maar twee voorwaarden voor deelname: je komt uit De Ronde Venen of omgeving en je optreden moet een breed publiek aanspreken.

Voor aanmelding (uiterlijk zondag 20 april) of meer informatie kan contact worden opgenomen met Aldert Kamp. Hij is te bereiken via [email protected] of telefonisch (na 19.00 uur) via 0297-287944.
Om alvast in de stemming te komen, staat op www.straattheaterdrv.nl een groot aantal foto’s van de afgelopen edities van Straattheaterfestival De Ronde Venen. En die 14e juni? Zet ‘m in je agenda!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht