Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie waarschuwt opnieuw voor klusjesmannen

Datum: 08 april 2014
Bron: politie.nl

Regio/Nieuwkoop - De afgelopen weken heeft de politie opnieuw meldingen gekregen over Engelstalige klusjesmannen die onaangekondigd voor de deur staan en op een zeer opdringerige manier hun diensten aanbieden. Vaak gaat het dan om dakreparaties, die volgens deze werklieden hoognodig moeten gebeuren. Of om het ophogen van de oprit, het reinigen van de gevel en andere klussen in en om het huis. De politie adviseert om geen zaken met ze te doen. Want wie in zee gaat met deze werklui, komt vaak bedrogen uit.

Gaandeweg de werkzaamheden ontdekken de klusjesmannen steeds meer gebreken. Ook die moeten gerepareerd worden, zo dringen de mannen aan. En daar staat dan weer een extra rekening tegenover. Bij het innen van die hoge rekeningen, komen de klusjesmannen soms dreigend en intimiderend over. Honderden en soms zelfs duizenden euro’s verder blijkt dan dat er helemaal geen reparaties nodig waren en zijn er nauwelijks of geen werkzaamheden uitgevoerd. Tegen die tijd zijn de klusjesmannen met de noorderzon vertrokken.

Eind maart werd een bejaarde bewoonster in Nieuwkoop slachtoffer van dergelijke ‘klussers’. Eerst werd nog een bedrag van 50 euro genoemd, echter even later was dat bedrag opgelopen tot honderden euro’s nadat de mannen op het dak waren geweest. Volgens de mannen moest het dak gerepareerd worden. De mannen vertrokken al snel toen ze eenmaal het geld hadden gekregen van de bewoonster. Na een buurtonderzoek is gebleken dat de ‘klussers’ afgelopen dagen bij meerdere woningen waren langs geweest.

Oplichting
In sommige gevallen gaat het overduidelijk om oplichting of om intimidatie. Dat zijn de gevallen die de politie actief kan oppakken. Vaker voelt een opdrachtgever zich wel opgelicht, maar blijkt het juridisch om een civiel geschil te gaan. De ontevreden opdrachtgever zal dan moeten proberen via de civiele rechter zijn gelijk te halen. Doorgaans een hele lastige kwestie. Bent u opgelicht of geïntimideerd? Meldt u zich dan bij de politie!

De politie adviseert om niet met klusjesmannen in zee te gaan die zich spontaan bij u melden. Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. Zo maakt u de kans op problemen achteraf vele malen kleiner.

Bel bij onraad 112
Staan er ineens klusjesmannen aan de deur en vertrouwt u het niet, bel dan direct de politie via het alarmnummer 112. Noteer signalementen en kentekens. De politie reageert direct op meldingen en controleert regelmatig busjes met een Brits of Iers kenteken. Zo krijgt de politie een beeld van de Engelstalige klusjesmannen die rondrijden in de regio.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Week van de Ontmoeting


Terug

Week van de Ontmoeting