Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

CDA, D66 en RVB gaan praten over vorming coalitie De Ronde Venen

Datum: 11 april 2014
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De Ronde Venen - De partijen CDA, D66 en Ronde Venen Belang (RVB) gaan samen praten over de vorming van een coalitie in de gemeente De Ronde Venen. Dat hebben de drie partijen vrijdagmiddag 11 april bekendgemaakt. De drie partijen bezetten 16 van de 27 zetels in de gemeenteraad.

CDA, D66 en RVB maakten dit vrijdagmiddag 11 april bekend na de presentatie van het eindrapport van ‘verkenner’ Arie van Bergen. Van Bergen heeft de afgelopen twee weken gesprekken gevoerd met alle partijen in de gemeenteraad en hen onder andere gevraagd wat zij als de meest wenselijke combinatie zien voor een nieuwe coalitie. Ook is geïnventariseerd waar partijen overeenkomsten en verschillen zien en waaraan zij prioriteit geven. Alle partijen hebben aangegeven de hoogste prioriteit te willen geven aan de veranderingen in het Sociale Domein.

Op basis van die informatie komt Van Bergen tot de conclusie dat er drie coalitievarianten zijn die recht doen aan de verkiezingsuitslag. In de eerste variant zitten alleen de partijen CDA, D66 en RVB, in de tweede variant neemt ook de VVD deel en in de derde variant werken de drie partijen samen met PvdA-GroenLinks-Lokaal Sociaal. Van Bergen stelt in zijn advies voor de gemeenteraad in een extra raadsvergadering te laten stemmen over deze drie varianten zodat duidelijk wordt welke op de meeste steun kan rekenen.

CDA, D66 en RVB hebben aangegeven dit procedurele deel van het advies niet op te volgen om zo snel mogelijk met daadwerkelijke coalitiebesprekingen te kunnen beginnen. Aangezien zij in alle drie de varianten worden genoemd, gaan zij vanaf maandag 14 april gesprekken voeren om te kijken of ze gezamenlijk tot een coalitie kunnen komen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht