Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen 2e bij regionale hoofdklasse wedstrijden

Datum: 14 april 2014
Bron: Ingezonden stukken

Op zaterdag 12 april werden er in Leersum regionale brandweer vaardigheidstoetsen (wedstrijden) georganiseerd. Het korps van Leersum had een incident bedacht bij het zwembad Bosbad in het dorp. Hier was een ongeval gebeurd met een helikopter. Twee inzittenden van de helikopter waren te water geraakt in het zwembad. Tijdens de crash was er ook brand ontstaan in de helikopter en in het gebouw van het zwembad, waar werkzaamheden bezig waren.

Het eerste brandweervoertuig was reeds bezig, samen met duikers, om de mensen uit het zwembad te redden. Het tweede brandweervoertuig (deelnemende ploeg) kwam ter plaatsen als assistentie voor de brand. Hierbij moest de brand in de helikopter geblust worden en het gebouw van het zwembad verkend en geblust worden.

Als eerste van de spelende ploeg kwam de officier van dienst (leiding gevende bij grote of ernstige incidenten) ter plaatsen. Hij kon vast een snelle buitenverkenning doen en overleggen met het eerste brandweer voertuig. Hij informeerde het reeds aanrijden voertuig van zijn eigen korps. Deze kon zich voorbereiden op een brandinzet. Eenmaal aangekomen moest er snel gehandeld worden. Direct werd er een verkenning in het gebouw gestart. Onder bescherming van een brandweer straal werd de technische ruimte doorzocht. Ondertussen werd door de tweede brandweer straal de helikopterbrand geblust. In de technische ruimte werden tijdens het zoeken 2 werknemers gevonden die daar aan het werk waren. 1 op de begane grond en 1 in de kelder. Zij werden overgedragen aan de reeds gealarmeerde ambulance. Ook was er een brandje in de technische ruimte. De 2e ploeg hadden snel de helikopter geblust en hebben daarna de ketelruimte verkend. Ook daar was een medewerker bezig met onderhoudswerkzaamheden. Ook deze medewerker werd overgedragen aan de ambulance. Ook in de ketelruimte was een klein brandje. Beide brandjes werden snel geblust. Ondertussen was de OVD druk bezig met overleg met diverse instanties, zoals de luchtvaartpolitie, politie, badmeester, ambulancedienst en beide bevelvoerders van de voertuigen.

Toen alle brand uit was en de mensen uit het water gered waren kon er ingepakt worden.
Bij de prijsuitreiking bleek dat de ploeg van Vinkeveen een tweede plaats behaald had. De eerste plaats was voor de ploeg uit Benschop en de derde plaats was voor Zeist. Dit betekend dat deze 3 ploegen zich hebben geplaatst voor de halve finale op 24 mei of 14 juni.
Dus al met al een mooie prestatie.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht