Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Komt het leger echt naar Uithoorn 23 april?

Datum: 16 april 2014
Bron: Gemeente Uithoorn

Deze week meldde de lokale media dat de Landmacht Uithoorn op 23 april “verandert in bezet gebied”. Die suggestie is erg overtrokken en onjuist. Wat er wel gebeurt is...

... dat de Koninklijke Landmacht die dag in het hele land diverse demonstraties houdt. Ook op het Amstelplein in Uithoorn. Dat gebeurt omdat de Landmacht 200 jaar bestaat. Geen open dag op een kazerne, maar de militairen komen naar ons toe. Om 11 uur en om 14 uur acteren militairen met groot materieel in een in scene gezette situatie. Elke “oefening” duurt ongeveer 30 minuten. Het zal druk worden. De Laan van Meerwijk blijft gewoon bereikbaar voor verkeer.

De eenheden in het land bepalen zelf de activiteiten. Het publiek wordt zo verrast op uiteenlopende demonstraties van militair kunnen:

  • ‘gevechtsacties’;
  • muziekoptredens;
  • beëdigingen;
  • demonstraties met voertuigen en van materieel;
  • bijzondere militaire vaardigheden;
  • sportieve activiteiten zoals vossenjacht.

De ene keer mag iedereen meedoen, de andere keer een specifieke doelgroep, zoals een schoolklas of een goed doel. Zo knapt een eenheid in Drenthe een onderduikershol op voor de oude verzetsman die hem tijdens WOII bouwde. In Brabant doen landmachters iets met een betaald voetbalelftal.

Win duosprong met commando
23 april komt u dus óveral landmachtmilitairen tegen en zij willen u graag ontmoeten. Twitter #KL200 en een 'selfie' met een soldaat (‘solfie’) naar @landmacht en maak kans op een duosprong met een parachutist van het Korps Commandotroepen. Of 1 van de 10 boeken '200 jaar Landmacht'. U kunt tot en met 23 april meedoen aan de actie. Op 1 mei worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Houdt de social media en deze pagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Meer info op: http://www.defensie.nl/onderwerpen/landmacht-200-jaar/inhoud/landmachtdag-2014

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht