Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Rico Schwab (14) ontwerpt app voor PetersHotnews.nl

Datum: 25 april 2014
Bron: De Groene Venen

Rico is 14 jaar jong en is leerling aan de Scholengemeenschap Thamen in Uithoorn. Net als zijn vader is hij geïnteresseerd in elektrotechniek. Daarnaast heeft hij een bijzondere passie voor computers. Dat is dan ook het vakgebied waar hij straks na zijn studie in aan de slag wil gaan. Hij maakt nu al vast z’n voeten nat.

Bij wijze van experiment ging hij vorig jaar aan de slag om zijn eerste app te maken. Het inzien van roosterwisselingen, vakanties en andere schoolse zaken gaat natuurlijk uitstekend via de site die de school heeft ontwikkeld maar een app op je telefoon leek Rico veel handiger. “Gewoon iets uitproberen en door een aantal vrienden laten testen” is de manier waarop onze Willie Wortel aan de slag ging. Helemaal vanuit het gezichtspunt van de leerling bouwde hij een app die de leerling snel in staat stelt o.a. roosters te bekijken, uitgevallen lesuren en nog veel meer. Toen zijn bouwwerk klaar was presenteerde hij dat aan de schoolleiding die meteen razend enthousiast was. Nu zorgt Rico er voor dat de app actueel blijft en is het een handig hulpmiddel voor velen geworden.

Maar Rico ging verder. Hij belde met Peter Bakker van PetersHotnews.nl en vertelde dat hij een app wilde maken voor de razend populaire nieuwssite. Sinds kort is het dan ook zo dat deze app is te downloaden via Google Play Store en groeit het aantal mensen dat de app gebruikt razendsnel. “Gewoon voor de hobby. Ik vind het leuk dingen uit te proberen en als het dan werkt houd ik daar een goed gevoel van over.”
“Geweldig dat iemand zo enthousiast is dat hij een speciale app ontwikkelt! Ik ben heel benieuwd hoeveel mensen er gebruik van gaan maken. Een bijzondere jongen die Rico!”, aldus Peter Bakker, die Rico met zijn app maar vast op de gevoelige plaat vastlegde.

Download de Android app nu in de Google Play Store: Klik hier

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug