Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Winkeldief raakt gewond bij vlucht in Vinkeveen

Datum: 24 april 2014
Bron: politie.nl

Vinkeveen - Een 18-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres is dinsdag 22 april aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had goederen ter waarde van 215 euro gestolen uit een winkel gelegen aan de Plevierenlaan.

Rond 11.55 uur kregen agenten een melding dat een man een winkeldiefstal had gepleegd. Toen hij werd aangesproken door het winkelpersoneel sloeg hij op de vlucht en liet de tas met gestolen goederen op straat vallen. Een getuige zette op een fiets de achtervolging in. De man rende een brandgang in achter de woningen van de Meeuwenlaan. Hij klom een tuinschutting over, maar merkte dat hij door de val gewond was geraakt aan zijn knie en niet meer verder kon vluchten. Daar kon hij door agenten worden aangehouden.

Geen breuk
De man klaagde over flinke pijn aan zijn gekwetste knie en werd onderzocht door ambulancepersoneel. Die brachten de man over naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Na het maken van foto’s bleek dat niets was gebroken en mocht de man met een zwachtel om zijn knie door de agenten mee worden genomen naar het bureau om de zaak verder af te werken.

Uit inspectie van de tas bleek dat deze was geprepareerd om te voorkomen dat de gestolen goederen alarm zouden slaan bij de winkeldetectiepoortjes. Alle gestolen goederen werden teruggegeven aan de winkeleigenaar. De geprepareerde tas is in beslag genomen. Na afronding van het onderzoek werd aan de man een dagvaarding uitgereikt. Hij moet zich op 22 juli 2014 verantwoorden bij de rechtbank in Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug