Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gesprekken over vorming coalitie De Ronde Venen verlopen voortvarend

Datum: 02 mei 2014
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De partijen CDA, RVB, PvdA/GroenLinks/Lokaal Sociaal en ChristenUnie/SGP hebben deze week verschillende gesprekken gevoerd over de vorming van een coalitie in de gemeente De Ronde Venen. De gesprekken vinden plaats onder leiding van Bart van Meijl. Het streven is de besprekingen over uiterlijk anderhalve week af te ronden.

Bart van Meijl is penningmeester en lid van het dagelijks bestuur van het CDA landelijk. Hij is al geruime tijd en in verschillende functies actief in de lokale, regionale en landelijke politiek. Van Meijl: ,,De gesprekken tussen de partijen verlopen in goede harmonie en een constructieve sfeer. Ik merk dat er tijdens de besprekingen veel punten zijn die de partijen met elkaar verbindt.’’ Hij heeft er dan ook vertrouwen in dat de vier partijen tot een akkoord kunnen komen.
Het streven is het coalitie-akkoord voor 15 mei te kunnen presenteren. De wethouders van het nieuwe college kunnen dan in de raadsvergadering van 15 mei worden benoemd. De eerste vergadering van het nieuwe college zou dan op dinsdag 20 mei zijn.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Week van de Ontmoeting


Terug

Week van de Ontmoeting