Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

A-side media breidt uit naar Málaga

Datum: 07 mei 2014
Bron: A-side media

Het Mijdrechtse fullservice internetbureau A-side media opent deze week haar deuren in het Spaanse Málaga. In eerste instantie wordt er gestart met uitbreiding van het productie- en ontwikkelteam. Eigenaar Youri Lieberton van A-side media: “Wij zien de markt aantrekken, echter hoogopgeleide programmeurs zijn in Nederland zeer gewild en dus schaars. Het is bewezen dat de klassieke structuur van outsourcen door middel van het inhuren van programmeurs in India, Zuid-Amerika en Oost-Europa, niet de gewenste kwaliteit en continuïteit oplevert. De huidige arbeidsmarkt in Spanje biedt ons de mogelijkheid om een eigen productieteam op te zetten, met universitair geschoolde programmeurs, die de kwaliteit levert die de Nederlandse markt vereist. Daarnaast biedt het kantoor in Málaga ook uitwisselingsmogelijkheden voor onze Nederlandse medewerkers, zodat wij de kennis van de Spaanse markt kunnen delen en vice versa.”

A-side media start met twee programmeurs in Spanje. Kwaliteit staat voorop en daarom heeft er een strenge selectieprocedure plaats gevonden. Van de 200 sollicitaties is er een shortlist van 20 kandidaten gemaakt. Na een aantal tests en live cases is de keus op Sergio en Ivan gevallen. Beide programmeurs zijn universitair opgeleid en hebben respectievelijk tien en zeven jaar ervaring. De afgelopen vijf weken hebben beide mannen een intensief trainingsprogramma doorlopen op het hoofdkantoor in Nederland. Maandag jl. zijn zij gestart op het nieuwe kantoor in het centrum van Málaga.

De uitbreiding naar Spanje biedt A-side media niet alleen continuïteit qua productie, maar ook de kansen van een extra afzetmarkt. Youri Lieberton: “De Spaanstalige markt is flink in ontwikkeling en met name met online marketing worden grote sprongen gemaakt. Wij zijn momenteel in gesprek met een online marketing- en webdesignbureau om onze kennis en productiecapaciteit in te zetten voor de Spaanse markt, kortom een win-win situatie.”

Sinds 2001 ontwikkelt en bouwt A-side media websites, webshops en online applicaties. Tevens bedient zij, met dochteronderneming De Hosting Makelaar, bedrijven die op zoek zijn naar maatwerk hostingoplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd te Mijdrecht aan de Industrieweg 15. Het team van A-side media bestaat momenteel uit 28 medewerkers.

www.a-side.nl 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht