Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

40.000ste aanmelding Burgernet in Aalsmeer

Datum: 21 mei 2014
Bron: Gemeente Aalsmeer

Op 20 mei verwelkomde burgemeester Jobke Vonk-Vedder Lauren Amelsbeek op het gemeentehuis als 40.000ste deelnemer van Burgernet in de politie-eenheid Amsterdam, waar Aalsmeer ook onder valt. In het bijzijn van de coördinator van Burgernet werd Lauren ontvangen met taart en bloemen. Ook zij kreeg een veiligheidspakket voor noodsituaties.

Burgemeester Vonk-Vedder: “Burgernet is een unieke samenwerking tussen bewoners, politie en de gemeente om de veiligheid in de wijken te verbeteren.
Bewoners fungeren als extra ogen en oren voor de politie. Hoe meer bewoners zich aanmelden bij Burgernet, hoe beter. In Aalsmeer hebben veel bewoners zich al voor Burgernet aangemeld. Daarom zijn wij trots dat de 40.000ste deelnemer uit Aalsmeer komt. Op dit moment wordt 1 op de 10 Burgernetacties opgelost dankzij tips van deelnemers.”

Lauren Amelsbeek: "Ik hoorde via Twitter van Burgernet, omdat ik de tweets van de politie en dichtbij.nl volg. Zij retweeten vaak berichten van Burgernet. Ik besloot mij in te schrijven bij Burgernet, omdat ik veiligheid belangrijk vind. We zijn met elkaar verantwoordelijk voor onze veiligheid. Burgernet helpt daarbij."

Over Burgernet
Bewoners spelen een belangrijke rol in Burgernet. Na melding van een misdrijf of vermissing kan de politie Burgernet inzetten. Deelnemers ontvangen van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig en kunnen de politie belangrijke tips geven. Wie informatie heeft, belt via het burgernetnummer 0800-0011 gratis met de meldkamer die de informatie direct doorgeeft aan de politie. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon kan opsporen.

Vindt u veiligheid ook belangrijk? Meldt u dan aan bij Burgernet via www.burgernet.nl. U kunt ook de Burgetnet app downloaden voor Android en iPhone.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht