Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

N201 bij Loenerslootsebrug tot 7 juli afgesloten voor autoverkeer

Datum: 24 juni 2014
Bron:

Rijkswaterstaat en de provincie Utrecht beginnen 24 juni a.s. aan werkzaamheden aan de Loenerslootsebrug en de provinciale weg N201 waarbij de weg bijna twee weken afgesloten is voor alle autoverkeer. Voor fietsers en voetgangers is de brug alleen in het weekend van 27-30 juni afgesloten als Rijkswaterstaat de brug zelf vervangt.

Minder verkeershinder door bundeling werkzaamheden
Rijkswaterstaat vervangt en verhoogt de Loenerslootsebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal en de spoorlijn Amsterdam-Utrecht. Gelijktijdig vernieuwt de provincie Utrecht het fietspad langs de N201: er komt één fietspad voor beide richtingen aan de zuidkant van de weg.
Om periode van hinder zo veel mogelijk te beperken, voeren Rijkswaterstaat en de provincie het werk tegelijkertijd uit. Zo is er op de N201 één periode van bijna twee aaneengesloten weken verkeershinder:

  • Van dinsdag 24 juni 21.00 uur tot maandag 7 juli 06.00 uur is de N201 tussen de Rijksstraatweg (Baambrugge) en de N402 afgesloten voor autoverkeer. Weggebruikers worden omgeleid via de A2, A9, A1 en A27.Loenersloot, Baambrugge en omgeving blijven bereikbaar via lokale omleidingsroutes. Deze staan aangegeven met de bekende gele borden.
  • Van vrijdag 27 juni 20.00 uur tot maandag 30 juni 06.00 uur vervangt Rijkswaterstaat de Loenerslootsebrug. De brug en weg zijn dan afgesloten voor alle verkeer, tussen de op- en afritten A2 en de N402. Fietsers kunnen het kanaal over via de veerpont bij Breukelen.
  • Tijdens het wisselen van de brug is er geen treinverkeer mogelijk op de directe spoorverbinding tussen Amsterdam en Utrecht. Ook is het scheepvaartverkeer 2 keer enkele uren gestremd.

Loenersloot
In het weekend van de brugwissel wordt dag en nacht doorgewerkt, tijdens de rest van de werkperiode wordt ook (beperkt) in de avond en nacht gewerkt waarbij geluidsoverlast niet helemaal te voorkomen is.

Punt bij Nigtevecht
Bij de Punt van Nigtevecht is de samenbouw van de nieuwe Loenerslootsebrug bezig. Rijkswaterstaat vaart de constructie op 28 juni in één keer naar de plek van de huidige brug. Hoewel Rijkswaterstaat er alles aan doet om overlast op de Punt te voorkomen, is enige hinder helaas onvermijdelijk. Op 4 juli zijn alle werkzaamheden op De Punt afgerond.

Kijken naar de brugwissel
Het uit- en invaren van de oude en nieuwe Loenerslootsebrug is een bijzondere gebeurtenis. Rijkswaterstaat richt op zaterdag 28 juni op de Oostkanaaldijk van 14.00 tot 24.00 uur een speciale kijklocatie in. In de directe omgeving is geen parkeergelegenheid, daarom is het advies zoveel mogelijk met de fiets te komen. Houd onze website in de gaten voor meer informatie: www.rijkswaterstaat.nl/kargo/loenerslootsebrug.

Acht bruggen

De vernieuwing van de Loenerslootsebrug is onderdeel van het project KARGO (Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud). Binnen dit project renoveert Rijkswaterstaat acht stalen bruggen. Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl/kargo

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Week van de Ontmoeting


Foto: Rindert van den TorenFoto: Rindert van den Toren
Foto: Rindert van den TorenFoto: Rindert van den Toren

Terug

Week van de Ontmoeting