Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Stelen navigatiesysteem bij een fiets ná inbraak in auto Abcoude

Datum: 13 juni 2014
Bron: Politie

Een dief met een vouwfiets breekt in de nacht van zondag 4 op maandag 5 mei 2014 in bij een auto op de oprit van een woning aan het Van Voorthuijsenhof en steelt het navigatiesysteem. Dan steelt de dief een fiets uit de tuin en gaat erop vandoor. De vouwfiets waarmee de dief bij de woning aankwam, blijft achter. De politie zoekt de nog onbekende dief, het gestolen navigatiesysteem, de gestolen fiets en de rechtmatige eigenaar van de vouwfiets.

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 11 juni 2014 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Een gezin staat maandagmorgen 5 mei, Bevrijdingsdag, raar te kijken als er is ingebroken in hun auto én een fiets is verdwenen. Ze hebben een bewakingscamera aan de woning hangen, waarop de autokraker / fietsendief te zien is.

De auto staat geparkeerd op de oprit van de woning aan de Van Voorthuijsenhof. De fiets staat op slot in de voortuin. Rond 3.00 uur komt een man aanrijden op een vouwfiets en zet die fiets tegen een hek. Hij loopt naar de auto op de oprit. Hij rommelt wat bij de sloten van de portieren en krijgt er dan één open. Hij doorzoekt de auto en steelt het navigatiesysteem. Vervolgens loopt hij naar de fiets van één van de bewoners, breekt het slot open en rijdt erop weg.

De vouwfiets
De vouwfiets waarmee de dief kwam, laat hij staan. Het is een grijze vouwfiets van het merk Rhino, type Weekend Star.

Signalement van de dief

  • man
  • blanke of lichtgetinte huidskleur
  • slank postuur
  • kort, donker haar
  • droeg een jas met reflecterend logo op de linker mouw
  • had een rugtas met reflecterend vlakje bij zich.

De gestolen fiets
De fiets die de dief steelt is een blauwe damesfiets van het merk Batavus. Voorop zit een bagagedrager met een mand. De fiets heeft geen bagagedrager achterop.

Vragen

  • Weet u misschien wie de dief is?
  • Weet u misschien waar de gestolen blauwe Batavus damesfiets en het gestolen navigatiesysteem gebleven zijn?
  • Bent u de rechtmatige eigenaar van de achtergelaten vouwfiets of weet u wie vóór 5 mei op die fiets rondreed?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook naar de politie sturen met het formulier op deze pagina.

Klik hier voor een videofragment 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht