Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Derde Ster Keurmerk Veilig Ondernemen voor Koopcentrum Mijdrecht

Datum: 19 juni 2014
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Ondernemers in het winkelgebied van Mijdrecht, gemeente De Ronde Venen, politie en brandweer werken al een aantal jaren constructief en succesvol samen aan de veiligheid van het winkelgebied in het centrum van Mijdrecht. Donderdag 19 juni 2014 ontving de voorzitter van stichting Koopcentrum Mijdrecht daarom de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uit handen van burgemeester Divendal.

De certificering gaat uit van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in samenwerking met KIWA/Keurmerk Veilig Ondernemen. De ster geeft aan dat ondernemers, gemeente, brandweer en politie samen structurele maatregelen nemen om de veiligheid van het winkelgebied te vergroten.

In januari 2009 ontvingen de ondernemers de eerste ster op basis van een plan van aanpak met maatregelen die in de twee jaar daarna zijn uitgevoerd. In 2011 is de tweede ster uitgereikt. Ondernemers hebben onder andere trainingen gevolgd over hoe om te gaan met winkeldiefstal of een overval. Daarnaast wil de stichting Koopcentrum Mijdrecht snel beginnen met invoering van het project ‘Afrekenen met winkeldieven’, waarbij betrapte winkeldieven een civielrechtelijke boete van 151 euro krijgen opgelegd. Het ‘paradepaardje’ is het camerabewakingsproject in het dorpscentrum in Mijdrecht.

De samenwerkende partijen komen een aantal keer per jaar bij elkaar om nieuwe maatregelen te formuleren en nieuwe aandachtspunten te constateren. Wanneer de samenwerking over twee jaar nog steeds succesvol is, kunnen de ondernemers van stichting Koopcentrum Mijdrecht de vierde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen behalen. Er kunnen maximaal vijf sterren worden behaald.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht