Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vinkeveners betrokken bij ongeluk na achtervolging Utrecht

Datum: 22 juni 2014
Bron: petershotnews.nl

Utrecht - Op zaterdagmiddag werden twee mensen aangehouden na een diefstal van een pinpas. Na de diefstal ontstond er een achtervolging, welke eindigde in een flinke aanrijding.

Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie de melding dat een 53-jarige man uit Vianen was bestolen bij een parkeerbetaalautomaat aan de Damstraat in Utrecht. De man wilde hier een parkeerkaartje kopen, maar via een afleidingstruc werd zijn pinpas vervolgens gestolen door een zogenaamde "behulpzame" man. De verdachten zijn gevlucht in een auto. Agenten keken uit naar de auto.

Achtervolging
Korte tijd later zagen de agenten de vermoedelijke auto op het 24 Oktoberplein rijden. De achtervolging ging met hoge snelheid, zigzaggend door het overige verkeer heen in de richting van de Rijksweg A2. De agenten gingen achter de auto aan, maar toen zij op de A2 reden was de auto uit het zicht verdwenen. De agenten werden door overige weggebruikers gewenkt dat kennelijk de gezochte auto de afrit Lage Weide had genomen. Op de Atoomweg kwam de gezochte auto uit tegenovergestelde richting rijden. De agenten probeerden de bestuurder nog de pas af te snijden, maar hij reed via de berm door. De achtervolging werd wederom ingezet en de bestuurder van de zwarte Mercedes met Duits kenteken reed zeker 150 kilometer per uur.

Forse aanrijding met vluchtauto
Op de Plutoniumweg/Lage Weideviaduct zagen de agenten dat de auto een ongeluk kreeg met een andere auto. Door de klap ontstond er een grote ravage. De twee verdachten uit Frankrijk, mannen van 30 en 34 jaar oud, werden aangehouden. Zij raakten niet gewond. In de aangereden auto zaten een vrouw (34) en een meisje (6) uit Vinkeveen. Zij raakten wonder boven wonder niet gewond, maar werden uit voorzorg voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Oproep getuigen
De politie vraagt verkeersdeelnemers die de achtervolging hebben gezien of die de aanrijding hebben zien gebeuren, zich te melden. Zij kunnen bellen naar de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht