Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aanleg faunapassage Wilnis, N212 afgesloten in zomer

Datum: 25 juni 2014
Bron:


In de zomerperiode legt de provincie Utrecht een faunapassage aan in de Veldwetering, onder de Ingenieur Enschedeweg (N212) in Wilnis, tussen de rotonde Bovendijk en de Geerbrug.

In mei zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart met het omleggen van het fietspad. De faunapassage zelf wordt elders gebouwd en tussen 28 juli en 6 augustus onder de weg geplaatst. In die periode is de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Minder hinder door voorbouw
De aannemer die het werk gaat uitvoeren, gaat de passage voorbouwen in zijn fabriekshal in Meerkerk (prefab). Van daaruit wordt de constructie vervoerd naar Wilnis voor plaatsing en afbouw. Hierdoor hoeft de weg minder lang te worden afgesloten.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid

  • Tussen maandagavond 28 juli, 20:00 uur en woensdagochtend 6 augustus, 05:00 uur geldende volgende omleidingroutes voor het doorgaande verkeer:
  • Verkeer vanuit de richting Woerden v.v. wordt omgeleid via N401-A2-N201.
  • Verkeer vanuit de richting Nieuwkoop v.v. wordt omgeleid via de N231 richting Uithoorn.
  • Fietsers kunnen passeren via de Wilnisse Zuwe.
  • Alle panden blijven bereikbaar en de doorgang voor nood- en hulpdiensten is gegarandeerd.

Overige werkzaamheden
De werkzaamheden voor het omleggen van het fietspad duren nog tot eind september. Daarnaast wordt er gewerkt aan het omleggen van kabels en leidingen. Na het plaatsen van de faunapassage vindt er nog grondwerk plaats voor het afwerken van de passage en het inrichten van het terrein. Deze werkzaamheden duren tot eind september. Het verkeer zal hier weinig hinder van ondervinden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht