Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vier buitenboordmotoren gestolen in Abcoude

Datum: 26 juni 2014
Bron:

Abcoude - In de periode tussen 4 en 22 juni ontving de politie vier aangiften van diefstal van buitenboordmotoren. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op te reageren en informatie, hoe gering wellicht ook, te melden.

Het ging om de diefstal van een zwarte buitenboordmotor merk Mercure, type F6M. De motor was voorzien van een SCM goedgekeurd motorslot, maar men zag toch kans om het slot te forceren en de motor te stelen. Deze boot lag afgemeerd in het Gein Noord.

De diefstal van een blauwe buitenboordmotor, merk Yamaha, type F4a 67D. Deze motor werd gestolen vanaf een boot die lag afgemeerd in het water langs de Amsterdamsestraatweg. De motor was ook voorzien van een goedgekeurd slot, maar ook hier werd het slot geforceerd.

De diefstal van een zwarte buitenboordmotor, merk Mercury, type 3.3, langstaartmodel 2-takt. Deze motor werd vanaf een boot gestolen die lag afgemeerd in de Angstel vlakbij het sluisje. De motor was met een hangslot en ketting aan de boot bevestigd. Ook hier werd het slot geforceerd en werd de motor met ketting en slot gestolen.

De diefstal van een zwarte buitenboordmotor, merk Suzuki, type 15 PK, 4-takt. Deze motor werd vanaf een boot gestolen die afgemeerd lag langs de Voetangelweg. Ook deze motor was voorzien van een slot, maar ook hier zag men kans het slot te forceren.

Verdachte situatie melden
Ziet u een situatie waarbij u vermoedt dat mogelijk sprake is van een diefstal, aarzel niet, maar bel direct 1-1-2 en vraag naar de politie. Meldt waar u zich bevindt en wat u ziet. Let vooral op bijzondere persoonskenmerken, bijvoorbeeld een litteken of tatoeage, opvallende kleding en bijvoorbeeld kleur en model schoenen. Van jas verwisselen kan snel, maar van schoeisel wisselen is een stuk lastiger!

Informatie melden
Heeft u informatie over deze mogelijke diefstallen, neem dan kontakt op met de politie via het telefoonnummer 09090-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Tips en adviezen
Op de politiewebsite staan meer tips en adviezen om diefstal te voorkomen: Voorkom diefstal van vaartuigen en buitenboordmotoren

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht