Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[FOTO'S] Koninklijke onderscheiding voor brandweermannen Hans Rensink en Cees van Vliet

Datum: 28 juni 2014
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De Ronde Venen - Hans Rensink uit Mijdrecht en Cees van Vliet uit Wilnis hebben zaterdagavond 28 juni tijdens een feestavond bij de brandweer in Wilnis een koninklijke onderscheiding ontvangen. Beiden zijn sinds de jaren zeventig in verschillende functies actief geweest bij de brandweer en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De lintjes werden bij hen opgespeld door burgemeester Maarten Divendal.

Hans Rensink was vanaf 1978 actief bij de brandweer Mijdrecht en daarvoor al enige jaren actief bij de jeugdbrandweer. Bij de brandweer heeft hij tal van functies en opleidingen gevolgd. Als lid van het Collegiaal Opvang Team (COT) was hij jarenlang oproepbaar om collega’s met traumatische ervaringen op te vangen. Op 1 november 2013 is hij na ruim 35 jaar gestopt met zijn werkzaamheden voor het korps in Mijdrecht. Naast zijn werkzaamheden als brandweervrijwilliger, is hij de afgelopen 25 jaar voorzitter van de brandweervereniging Mijdrecht geweest en was hij als een van de vertrouwenspersonen verantwoordelijk voor de collegiale opvang in De Ronde Venen. Zijn betrokkenheid bij de gemeenschap, als lokale ondernemer en voorzitter van de Handelsvereniging Mijdrecht, is de afgelopen jaren ook van grote waarde gebleken voor de brandweer.

Cees van Vliet kwam op 1 november 1977 bij de brandweer. Vanaf die tijd heeft hij verschillende opleidingen gevolgd (van Brandwacht tot Bevelvoerder) en diploma’s behaald (Instructeur, Oefenleider, Levensreddende handelingen en BLS-AED hulpverlener). De afgelopen 15 jaar was Cees van Vliet voorzitter van de brandweervereniging Wilnis en was hij plaatsvervangend postcommandant in Wilnis. Ook was hij, net als Hans Rensink, jarenlang als vertrouwenspersoon verantwoordelijk voor de collegiale opvang in De Ronde Venen. Als voorzitter van de materiaalgroep DRV verzorgde hij de aanschaf en het onderhoud van materieel en materiaal. Door zijn werkzaamheden bij Smitsair B.V. in Uithoorn heeft Van Vliet veel kennis van brandkleppen, ventilatieroosters en brandwerende doorvoeringen in vloeren en muren. Die wetenschap komt bij uitrukken goed van pas. Door zijn technische expertise heeft hij de brandweer Wilnis op het gebied van materiaal en materieel kwalitatief goed op de kaart gezet. Cees van Vliet is op 1 maart 2014 na 36 jaar gestopt als actief brandweerman.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug