Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

AED Team De Ronde Venen ondertekent convenant

Datum: 04 juli 2014
Bron: De Groene Venen

Met terechte trots vertelt Mirelle Plomp, secretaris van het AED Team De Ronde Venen, dat de ondertekening van het convenant tussen het team, de gemeente en de Ravu een feit is. “We kunnen nu echt van start, de tijd van voorbereidingen is voorbij en als er een beroep op ons wordt gedaan zullen we er zijn. Samen met onze vrijwilligers, (het zijn er inmiddels meer dan 100) gaan we ons uiterste best doen de tijdwinst te boeken die nodig is hartpatiënten een goede kans op herstel te geven. De Ronde Venen heeft op het gebied van snelle hulpverlening een stap voorwaarts gezet.”

Je hoort de sirenes maar al te vaak. Van tijd tot tijd komt er een Rondevener is de problemen doordat zijn of haar hart het laat afweten. Dan heerst er paniek. Lang niet iedereen weet wat te doen met alle nare gevolgen van dien. Hoe zeer het ambulancepersoneel ook haar best doet, het kost tijd om naar de plek des onheils te komen. Tijd die kostbaar is. Herstel van de gevolgen van een hartaanval hangt nauw samen met de tijd die het duurt voordat en slachtoffer kan worden gereanimeerd. Het AED Team onderkent dit probleem en is aan de slag gegaan om er iets aan te doen. Dat heeft geleid tot het opzetten van een organisatie die in geval van nood direct aan de slag gaat. De afgelopen maanden heeft het bestuur besteed om mensen achter het genomen initiatief te krijgen. Vrijwilligers die als het er op aan komt van wanten weten. Het zijn mensen die een opleiding hebben gevolgd en kunnen reanimeren. Op een verantwoorde manier.

“Krijgen we een verzoek om hulp te verlenen, dan verzenden we deze oproep naar alle betrokkenen. Stelt u zich voor, er komt een verzoek voor hulpverlening in de Dorpsstraat. Er bestaat dan een goede kans dat er vrijwilligers zijn die in de nabije omgeving wonen en dus snel ter plekke kunnen zijn. De eerste twee mensen die aankomen beginnen met reanimeren. De derde gaat op zoek naar een AED defribilator. De locaties waar deze apparatuur zich bevindt zijn bij ons bekend, en nummer drie en vier houden de zaak in de gaten. Ze leiden de ambulance naar de juiste plek en stellen de omstanders gerust. Het blijft bij dit aantal mensen. De rest die alsnog komt gaat gewoon naar huis.
Zodra de ambulance is gearriveerd maken de vrijwilligers de klus af, onder toeziend oog van het ambulancepersoneel. Die nemen op een goed moment hun taak over.”

Mirelle: “We hopen dat naast het grote aantal mensen dat we al hebben, nog meer mensen zich als vrijwilliger aanmelden. Vooral in Abcoude/Baambrugge/De Hoef en Amstelhoek kunnen we zeker nog vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan via facebook, of gmail. Verder zijn we ontzettend blij met de sponsors die het AED team een warm hart toedragen. Juist in de begintijd merken we dat alle kleine beetjes helpen. Echt een tegenprestatie kunnen we nog niet leveren. Wel kunnen we een bedrijfslogo onze website plaatsen. Alle beetjes helpen en we waarderen het enorm als een bedrijf zich aanmeld als sponsor.”

“We hopen dat bedrijven waar een defribilator hangt ons het vertrouwen geven deze in geval van nood te gebruiken. Via een overeenkomst leggen we vast dat de gebruikte defribilator ook weer ongeschonden terugkomt. Dat wil zeggen, uitgelezen en voorzien van nieuwe pads,” vertelt Mirelle.

Er is ook al een sponsor die biedt drie AED defribilatoren aanbiedt, voorzien van een ‘hufter-proof’-kast, waar ze in komen te hangen. Er worden nu strategische plekken gezocht om ze op te hangen. Kortom, AED Team De Ronde Venen is actief op een aantal terreinen.
“Wij staan open voor iedere vorm van samenwerking en dagen het bedrijfsleven uit om samen met ons De Ronde Venen nog gezonder te maken dan nu al het geval is!”

Voor verder informatie kunt u zich wenden tot:
Mirelle plomp
Secretaris Reanimatie Team de Ronde Venen

0297 – 287583
06-15209457

[email protected]

Bron: De Groene Venen (tekst: Paul Bosman, foto Patrick Hesse)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Week van de OntmoetingTerug

Week van de Ontmoeting