Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Storm rond De Meijert geluwd

Datum: 08 juli 2014
Bron: petershotnews.nl

Na het voor velen onverwachte faillissement van Partycentrum De Meijert in Mijdrecht gonsde het de afgelopen weken van de geruchten over hoe het nu eigenlijk zit. Wat gaat er gebeuren met het pand, hoe kan het zijn dat er toch nog bijeenkomsten plaatsvinden? Kortom, de hoogste tijd om de stand van zaken uit de eerste hand, namelijk die van Antoine Post, te noteren.

Na een aantal zeer hectische en emotionele weken is de storm rond De Meijert een beetje gaan liggen. “Langzaam aan kunnen we weer verder kijken,” zegt Antoine.
Er zijn veel vragen zijn er over wie nu eigenaar van het pand is. “Het pand is eigendom van De Meijert Beheer BV. Die BV is in handen van de familie Post. Het is de Bedrijfsvoering BV -die de exploitatie van het pand uitvoerde- die failliet is gegaan. Het pand zelf is daardoor buiten het faillissement gebleven. Wel was het door dit faillissement belangrijk om zo snel mogelijk een oplossing voor het pand en de gebruikers te vinden. Gelukkig hebben bijna alle vaste gebruikers een vervangende locatie gevonden,” meldt hij.

Meer duidelijkheid
Inmiddels is er meer duidelijkheid over hoe de komende anderhalf jaar er uit zien voor De Meijert. Antoine Post: “Per 1 januari 2015 is er een nieuwe, tijdelijke huurder voor De Meijert. Na veel gesprekken met belangstellenden, de curatoren en de bank, ben ik blij dat ik in Narain Events een partij heb gevonden die dit pand tijdelijk wil gaan huren. Zij zijn gespecialiseerd in Hindoestaanse, Marokkaanse en Turkse bruiloften. In de praktijk betekent dit, dat je een zaal huurt en zelf voor de catering zorgt. Wel hebben ze aangegeven ook open te staan voor andere vormen van verhuur van zalen, ook inclusief catering. Alles behoort dus tot de mogelijkheden.”

Komende maanden
In de komende maanden tot 2015 is het ook mogelijk om de zaal te huren, met of zonder catering, zo geeft hij aan. “De catering vindt dan plaats vanuit Bowlingcentrum Mijdrecht. Bij Bowlingcentrum Mijdrecht kan overigens iedereen terecht voor kleinschalige catering, zoals het bestellen van hapjes en salades. Maar ook voor partycatering, het verzorgen van openingen, recepties op bedrijven of thuis kan men bij ons terecht.”

Wat er in de toekomst met deze locatie of het pand De Meijert gaat gebeuren zal in de komende maanden duidelijk worden. De mogelijkheid van woningbouw op deze plek wordt goed onderzocht. “Ik weet helaas uit ervaring dat het voor de langere termijn onmogelijk is om dit gebouw rendabel te maken. Ik ben in ieder geval heel blij dat het gebouw in de tussentijd niet leeg komt te staan.”

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Karwei Vacatures MijdrechtTerug

Karwei Vacatures Mijdrecht