Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bejaarde vrouw voorkomt diefstal uit haar woning Mijdrecht

Datum: 14 juli 2014
Bron: politie.nl

Mijdrecht - Een 83-jarige vrouw voorkwam donderdag 10 juli dat twee vrouwen, die met een smoes haar flatwoning aan de Prinses Margrietlaan waren binnengedrongen, dat zij met spullen uit haar woning aan de haal gingen.

Rond 16.00 uur werd bij de vrouw aangebeld. Zij nam via de intercom op en hoorde een vrouwenstem die zei dat zij de nieuwe buurvrouw was en graag wilde kennismaken. De vrouw opende via de intercom de toegangsdeur beneden van de flats, maar kreeg direct al argwaan. Zij had op tv gezien dat voor dergelijke praktijken juist werd gewaarschuwd.

Onsamenhangend verhaal
De vrouw wachtte daarom buiten op de galerij de vrouw op. Zij zag dat een kleine vrouw de galerij kwam opgelopen. De vrouw wilde de bewoonster een hand geven en begon direct een onsamenhangend verhaal te vertellen over iets ronds. De ‘nieuwe buurvrouw’ wilde dat ronds graag aanwijzen en bevond zich in de badkamer, waarop zij de woning inliep. Opeens had de alerte bewoonster door dat het niet klopte, maar dat de vrouw haar wilde afleiden.

Tweede vrouw in woning
De bewoonster riep tegen de onbekende vrouw dat zij haar woning moest verlaten en liep met haar samen terug naar de voordeur. Tot haar schrik zag de bewoonster echter een tweede vrouw in haar keuken staan. De bewoonster riep nu tegen beide vrouwen dat zij weg moesten gaan. Het tweetal verliet hierop de woning en liep de galerij op. Met de trap gingen de twee vrouwen naar de begane grond. Daar zag de bewoonster nog een derde vrouw, die kennelijk op het tweetal stond te wachten. Het drietal liep daarna weg in de richting van het winkelcentrum Adelhof.

Signalementen
Een vrouw met een blanke huidskleur, ongeveer 1.55 m. lang, normaal postuur, rond de 30 jaar, opgestoken rossig haar. Zij droeg een zwart vest en een zwart shirt, zwarte broek of lange rok;
De vrouw die in de keuken stond: een vrouw met een lichtgetinte huidskleur, ongeveer 1.60 m. lang, normaal postuur, tussen de 40 en 45 jaar, donker haar, meerkleurig jasje met daaronder een meerkleurig shirt, meerkleurige rok, zwarte handschoenen.
De vrouw die beneden stond, heeft een fors postuur, ongeveer 1.65 m. lang, blond haar en helemaal in het zwart gekleed.

Tips melden
De politie zoekt getuigen van dit voorval en roept hen op zich te melden via 0900-8844 onder vermelding van BVH registratienummer 2014-186420.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht