Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Woensdag: Wederom klompenrace bij 30e Wilnis Festival

Datum: 11 augustus 2014
Bron: Ingezonden stukken

De start van het 30ste Wilnis Festival wordt gevormd door, “De Klompenrace Wilnis”. Wie rent als snelste door het dorp op oud Hollandse klompen terug naar het festival terrein. Op woensdag 13 augustus om 20.00 uur gaat de race van start. Net zoals 30 jaar geleden tijdens Wilnis 900. 's Middags is er eerst al een kindermiddag in de feesttent. 

De deelnemers starten voor de Brandweerkazerne bij het festivalterrein. Een klein rondje door het dorp. Via de Pieter Joostenlaan en de Herenweg, naar de Dorpsstraat. Dan via het fietspad naast de Enschedeweg naar de Ringdijk. Vervolgens via het park naar de finish bij de feesttent. De deelnemers ontvangen bij inschrijving een stempelkaart. Deze kaart moet op een aantal stempelposten van een stempel worden voorzien.

De snelste loper en loopster ontvangen na afloop de “Gouden Wilnis Klomp”. Deelnemen kan vanaf 15 jaar en uitsluitend op oud Hollandse houten klompen. Inschrijven bij de brandweerkazerne op woensdag 13 augustus vanaf 14.00 uur tot 19.45 uur. De race wordt mede mogelijk gemaakt door de firma Advisor en daarom is deelname gratis. De prijsuitreiking is direct na afloop van de race. Wij rekenen op veel Wilnisse deelnemers.

Aan de inwoners van Wilnis willen wij vragen, doe je niet mee moedig dan de dappere deelnemers aan langs de route door Wilnis.

We zien elkaar bij de Klompenrace.

Programma Wilnis Festival, www.wilnisfestival.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht