Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Winkeldief Mijdrecht gezien in Utrecht

Datum: 24 juli 2014
Bron: politie.nl

Een man steelt zaterdagmiddag 9 augustus 2013 bij de optiek op het Raadhuisplein een dure zonnebril. Er is een vrouw met een kind bij hem. Dezelfde man steelt dinsdagmiddag 4 maart 2014 bij de speelgoedzaak aan De Lindeboom een doos Lego Technic. Vijf dagen later is hij weer in die winkel en steelt hij weer iets. Dat is op zaterdag 9 maart. Dezelfde vrouw vergezelt de man bij het stelen van het speelgoed als bij de winkeldiefstal van de zonnebril. De man staat op beelden van beveiligingscamera's. De politie zoekt deze nog onbekende dief, het gestolen speelgoed en de gestolen zonnebril.

Bekijk het filmpje op het YouTube-kanaal van de politie. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 18 juni 2014 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Update:
Na het zien van Bureau Hengeveld heeft iemand gemeld de man tot 2 keer toe te hebben gezien bij Albert Heijn in winkelcentrum Overvecht in Utrecht, en wel op zaterdag 7 en zondag 15 juni. Op 7 juni had hij gezien dat de man door een beveiliger werd betrapt op poging tot winkeldiefstal in die Albert Heijn. En op 15 juni zag hij die man weer, hij had toen een hond bij zich die hij los liet lopen in de winkel.
Na een check bij de beveiliging van Albert Heijn blijkt dit verhaal te kloppen, waardoor de politie concludeert dat de man kennelijk regelmatig in en rond winkelcentum Overvecht te vinden is. Het zou dus kunnen dat hij in de omgeving woont of werkt. 

Op 4 maart ontdekt een medewerker van de speelgoedzaak dat er een doos Lego Technic ter waarde van 185 euro ontbreekt. Op bewakingsbeelden is te zien dat een man de diefstal pleegt. Het lukt hem om de doos de winkel uit te krijgen, zonder dat de alarmpoortjes afgaan. Op 9 maart komt hij terug in de winkel. Ook dan probeert hij iets te stelen, want deze keer gaan de alarmpoortjes wèl af. De bedrijfsleider vraagt of de man wil blijven staan. Maar de dief geeft hem en duw en rent de winkel uit. Onbekend is wat hij heeft meegenomen.

Zonnebril
Als de wijkagent de bewakingsbeelden ziet, herkent hij de verdachte als de man die in augustus 2013 een zonnebril stal van het merk Oakley ter waarde van 140 euro.

Signalement
Het signalement van deze winkeldief luidt:

man
blanke huidskleur
leeftijd 45 tot 50 jaar
lengte 1,70 meter tot 1,80 meter
dik postuur
kort, stekelig, wat grijzend haar.
Uitzending: 23 juli 2014, herhaling van 18 juni 2014. Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal.

Vragen
Herkent u de verdachte op de bewakingsbeelden?
Weet u misschien wie hij is?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook via internet bij de politie melden met het formulier op deze pagina.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht