Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Let op: inbrekers actief in Gemeente Aalsmeer

Datum: 29 juli 2014
Bron: Gemeente Aalsmeer

In Gemeente Aalsmeer nemen op dit moment de inbraken en insluipingen toe. De politie let goed op en doet extra surveillances. Inbrekers hebben geen vakantie en zijn juist deze periode actief. Bel 112 bij vermoeden inbraak heterdaad of verdachte situatie.

U kunt als bewoner zelf ook veel doen om inbraak te voorkomen. Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u uw huis beter beveiligen.

Tips om inbraken en insluipingen te voorkomen tijdens vakantie
Sluit ramen en deuren goed af als u uw woning verlaat, al is het maar even. Vergeet ook de ramen en deuren op de 1e etage niet. Berg klimmateriaal, zoals ladders en tuinmeubilair altijd op of maak ze goed vast. Laat regelmatig de post uit uw brievenbus halen tijdens uw afwezigheid. Laat uw tuin en planten tijdens uw langdurige afwezigheid verzorgen. Een onverzorgde tuin, hoog gras enz. geven aan dat de bewoners langdurig afwezig zijn. Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Laat uw huis eruit zien, alsof u nog aanwezig bent. Laat met behulp van schakelklokken verlichting (onregelmatig) aan- en uitgaan. Laat buitenverlichting ’s nachts branden.

Licht uw buren in dat u met vakantie gaat
Uw buren willen misschien wel een oogje in het zeil houden en ervoor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Dit door de post weg te halen, de auto af en toe eens op de oprit te zetten, 's avonds de gordijnen te sluiten en deze 's ochtends weer te openen. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

Burenkaart
Via www.politiekeurmerk.nl/zomercampagne kunt u een burenkaart downloaden. Noteer daarop uw vakantiegegevens zodat uw buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood. Het dient ook als geheugensteuntje voor wat jullie met elkaar hebben afgesproken over hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.

Vakantieservice Politie
Als u in Aalsmeer woont, kunt u gebruik maken van onze vakantieservice, zodat de politie op de hoogte is van uw afwezigheid/vakantie. U kunt de politie per e-mail laten weten dat uw woning een paar dagen of weken niet bewoond is. De service loopt het gehele jaar door en is niet alleen bedoeld voor de zomervakantie! Tijdens uw vakantie houdt de politie een extra oogje in het zeil. Als er aanleiding toe is, bijvoorbeeld wanneer een raam of deur openstaat, nemen zij contact op met het door u opgegeven waarschuwingsadres, zodat zij maatregelen kunnen nemen.
Vermeld in uw e-mail: uw adresgegevens, de afwezigheidsperiode, het waarschuwingsadres/sleutelhouder (naam, adres én telefoonnummer)
Stuur uw e-mail naar: [email protected]l

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug