Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Verdachte bestuurder dodelijk bootongeluk mogelijk niet langer vast

Datum: 06 augustus 2014
Bron: RTV Utrecht

Vinkeveen - De onderzoeksrechter in Utrecht vindt het niet nodig dat de 49-jarige Arnoud H. uit Oosterbeek langer in de cel blijft zitten. De rechter-commissaris vindt dat er op dit moment niet genoeg bewijs is voor doodslag. Toch blijft H. nog vast zitten omdat het OM direct tegen de uitspraak in beroep is gegaan.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de Oosterbeker van doodslag, omdat hij de bestuurder was van de boot die zaterdag een dodelijke aanvaring veroorzaakte op de Vinkeveense Plassen. Morgen wordt het beroep van het OM behandeld door de raadkamer, dan wordt duidelijk of de verdachte op alsnog wordt vrijgelaten.

Twee andere verdachten in de zaak, een man en een vrouw uit Amstelveen, mogen wel naar huis. Zolang het onderzoek loopt, blijven vijf mensen verdachte in de zaak.

Vandaag werd duidelijk dat Arnoud H. een snelheidsmaniak is. Op de Facebookpagina van de 49-jarige H. uit Oosterbeek staan meerdere filmpjes waarop te zien is hoe hij hard met een boot over het water vaart.

Bij een filmpje van een boottocht op het Amsterdam-Rijnkanaal schrijft hij: "Beetje spelevaren op het Amsterdam-Rijnkanaal". In een ander filmpje is te zien hoe hij met hoge snelheid door een smalle watergang vaart, waardoor het water de naastliggende weilanden instroomt.

H. geeft niet alleen op het water vol gas, ook in de auto houdt hij zich niet aan de regels. Dat blijkt uit een filmpje waarop te zien is dat hij met 170 kilometer per uur achter een ambulance aanrijdt. Hij schrijft daarbij: "Wil je lekker snel naar huis? Bel 112 en meld een ernstig ongeluk!! En dan gewoon er achter aan! Hahaha!"

De politie laat desgevraagd weten alles wat bijdraagt aan beeldvorming rond het ongeluk mee te nemen in het onderzoek. Of de Facebookfilmpjes van H. ook bekeken zijn, wil de politie niet bevestigen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht