Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Tragische inbraak in Abcoude

Datum: 06 augustus 2014
Bron: Bureau Hengeveld

Abcoude - Half juli wordt er ingebroken bij een bejaard echtpaar uit Abcoude. In huis richten de inbrekers een ravage aan. Ze stelen onder meer een kluis met sieraden. In die kluis zit ook de enige tastbare herinnering aan de overleden dochter van het echtpaar.

Het gaat om een haarlok, die in een zakje zat. Net als de slachtoffers, doet ook de politie een dringend beroep op iedereen die iets van deze inbraak weet om in ieder geval deze haarlok terug te bezorgen. Dat geldt ook voor enkele andere persoonlijke bezittingen die in de kluis lagen, zoals een dagboekje uit de Tweede Wereldoorlog en een kapiteins-logboek. Deze verdwenen spullen zijn van grote emotionele waarde voor de slachtoffers van de inbraak.

Verder is een aantal sieraden gestolen, erfstukken die soms al generaties lang in de familie waren. Deze sieraden brengen amper geld op, maar zijn voor de slachtoffers van grote waarde. De daders hebben ook een rode leren jas meegenomen.

Vermoedelijk is de inbraak gepleegd in de nacht van dinsdag 15 juli op woensdag 16 juli 2014. Getuigen hebben toen lawaai gehoord, maar niets opvallends gezien. De politie zoekt meer getuigen die iets van de inbraak hebben meegekregen. Ook is de politie op zoek naar mensen die de gestolen sieraden hebben gezien. Mogelijk zijn de spullen op internet te koop aangeboden of duiken ze op bij opkopers. De kluis zelf is ook nog spoorloos. Die is mogelijk ergens door de inbrekers gedumpt.
Opvallend is dat verschillende getuigen op dinsdagavond 15 juli een witte Fiat Punto met buitenlands kenteken hebben gezien in de nabijheid van de woning aan de Vennicxstraat in Abcoude. Mogelijk werd toen de buurt verkend.

Heeft u één of meer van de gestolen sieraden na 16 juli 2014 gezien? Of heeft u informatie die kan helpen de inbrekers te vinden? Bel uw informatie door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of gratis via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Voor alle foto's, klik hier. 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht