Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[FOTO'S & VIDEO] Twee gewonden bij grote brand De Kwakel

Datum: 10 augustus 2014
Bron: petershotnews.nl

De Kwakel - Zondagavond heeft er een grote brand gewoed in een monumentale woonboerderij aan de Drechtdijk in De Kwakel. De brand woedde in het rieten dak van de boerderij. Een jonge man en vrouw ademden rook in bij de brand. De man is uit voorzorg door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 22.00 uur kwam de melding binnen bij de meldkamer dat er rook uit het dak van de boerderij kwam. Bij aankomst bleek de brand uitslaand en zich snel te verspreiden over het rieten dak. Op het moment dat de brand uitbrak waren er acht personen aanwezig in de boerderij. Twee van hen, een jonge man en vrouw, ademden rook in. De man ademde bij een bluspoging dusdanig veel rook in dat hij naar het ziekenhuis is gebracht.

De brandende rieten kap rookte flink. De rook trok niet richting bewoond gebied maar voornamelijk over de achtergelegen landerijen. Omwonenden kregen het advies, als ze last hadden van de rook, ramen en deuren te sluiten.

Bij het bestrijden van de brand kregen we ondersteuning van het rietkappenteam van de brandweer uit de Veiligheidsregio Utrecht. Zij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van rietkapbranden. Rond 24.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen zal zeker nog enkele uren in beslag nemen. De brand is vermoedelijk ontstaan door een brandend kaarsje.

Hulp uit regio Utrecht
De brandweer van de regio Amsterdam heeft ook de hulp ingeroepen van de hoogwerker van Mijdrecht. Daarnaast heeft de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) ook de gespecialiseerde rietdekkers uit Kockengen, Kamerik, Langbroek en Werkhoven laten komen. 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht