Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

OM in beroep tegen vrijlating verdachte dodelijke aanvaring Vinkeveense Plassen

Datum: 22 augustus 2014
Bron: RTV Utrecht

De rechtbank vindt niet dat de 49-jarige Arnoud H. nog langer vast moet blijven zitten. Hij wordt verdacht van het doodvaren van twee mensen op de Vinkeveense Plassen. De rechter vindt dat de man niet langer kan worden vastgehouden maar het Openbaar Ministerie gaat daartegen in hoger beroep.

H.'s voorlopige hechtenis kan volgens de rechtbank alleen worden verlengd als sprake is van opzet of roekeloos gedrag. De rechtbank vindt dat daarvan juridisch gezien geen sprake is. Het OM tekende vrijwel direct daarop hoger beroep aan.

De man wordt op dit moment alleen verdacht van schuld aan de dodelijke aanvaring. Hij zou met zijn speedboot over een sloep met vier inzittenden zijn gevaren. Daarbij kwamen twee mannen om het leven. H. ging er na de aanvaring vandoor en werd de volgende dag opgepakt. Hij had gedronken.

Het OM gaat voor de tweede keer in deze zaak in hoger beroep. Kort na de aanhouding van H. wilde de onderzoeksrechter de voorlopige hechtenis van de man al opheffen. Het OM ging daartegen in beroep en wist de raadkamer te overtuigen Arnoud H. nog 14 dagen vast te zetten. Dit gebeurde onder meer door het tonen van bewijs dat H. op de betreffende avond had gedronken

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Week van de OntmoetingTerug

Week van de Ontmoeting